Την αφοσίωση και το πάθος του για το ΕΚΑΒ, σε μια περίοδο οικονομικής, κοινωνικής και αξιακής κρίσης επεδείκνυαν μέχρι και τις τελευταίες ημέρες της ζωής τους, οι αδικοχαμένοι Δημήτρης Βουρβαχάκης και Βαγγέλης Κελαράκης, όπως προκύπτει και από το αίτημα που είχαν καταθέσει παραμονές της τραγωδίας, στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, αγωνίζονταν για την ποιοτική αναβάθμιση του Συντονιστικού Κέντρου της υπηρεσίας, προκειμένου το κοινωνικό έργο που επιτελεί, να εξακολουθήσει να βραβεύεται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο προς όφελος και των κατοίκων του νησιού.

Στο αίτημα του Δημήτρη και του Βαγγέλη- που αποτυπώθηκαν με τα μικρά τους ονόματα στην κοινή γνώμη της Κρήτης- για την οικονομική ενίσχυση του Σωματείου, προκειμένου ν’ αγοραστούν νέοι υπολογιστές στο Συντονιστικό Κέντρο, ο κ. Αρναουτάκης, επιδεικνύει άμεση ανταπόκριση, κάνοντας πράξη την τελευταία επιθυμία τους.

«Σαφώς και η επιθυμία τους θα ικανοποιηθεί και αυτό δεν έχει σχέση με το τραγικό συμβάν, καθώς είχε προαποφασιστεί. Ο τρόπος λειτουργίας και το έργο τους, όχι μόνο πρέπει να επιβραβευτεί, αλλά και να συνεχιστεί, επειδή ακριβώς απευθύνεται στον άνθρωπο και στην κοινωνία. Γι’ αυτό και η Περιφέρεια Κρήτης, θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια συνέχισης του έργου των δύο εκλιπόντων, τιμώντας πάντα τη μνήμη τους και στηρίζοντας τις ποιοτικές υπηρεσίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης.

Να σημειωθεί ότι το Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ Κρήτης, είναι από τα πιο εξελιγμένα και αποτελεσματικά Συντονιστικά Κέντρα του Τομέα Υγείας στην Ευρώπη. «Με την 24ωρη λειτουργία του και την επί 8 χρόνια μη δυνατότητα αντικατάστασης των Η/Υ, που στηρίζουν το σύστημα, υπάρχει σαφώς μια σημαντική κόπωση…»αναφέρεται χαρακτηριστικά στο αίτημα που κατατέθηκε στον Περιφερειάρχη, με την υποσημείωση ότι από το 2001 υπάρχουν καταγεγραμμένα 400.000 περιστατικά, στα οποία επιλήφθηκε το ΕΚΑΒ.

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook