Επέμεινε στο τροχαίο ατύχημα που είχε με τον Κώστα Κεντέρη η ολυμπιονίκης, Κατερίνα Θάνου, που απολογήθηκε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου στην δίκη για το συμβάν που σημάδεψε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Η αθλήτρια αρνήθηκε όσα της καταλογίζονται, λέγοντας: “εμφανίστηκα από τα ΜΜΕ ως εγκληματίας, αλλά ούτε ντοπαρισμένη ήμουν ούτε κρυμμένη” και πρόσθεσε πως χρειάζεται \”μεγάλη δύναμη ψυχής, για ένα μεγάλο αθλητή, να σταθεί όρθιος μετά από όλα αυτά\”.
Η Κατερίνα Θάνου, υποστήριξε ότι όλη η υπόθεση με τη \”δήθεν εξαφάνιση τους\” με τον ολυμπιονίκη Κώστα Κεντέρη, ήταν \”στημένη για να στερήσουν από μία ολόκληρη χώρα, μία τεράστια διάκριση\”, ενώ αρνήθηκε τα περί \”σκηνοθετημένου τροχαίου\”, σημειώνοντας πως όλα όσα ακούστηκαν ήταν άδικα.

\”Με καταδίκασαν οι δημοσιογράφοι με μεγάλη ευκολία. Αυτό που μ\’ έχει κρατήσει όρθια όλα αυτά τα χρόνια, εκτός από την αγάπη του κόσμου, είναι οι εμπειρίες που αποκόμισα και το συναίσθημα που ένοιωσα όταν βρέθηκα στην κορυφή”, είπε.

Όπως είπε η κατηγορουμένη, το βράδυ της 12ης Αυγούστου ξεκίνησαν με τον Κ. Κεντέρη με τη μηχανή από το σπίτι του Χρ. Τζέκου, για το Ολυμπιακό Χωριό επειδή πληροφορήθηκαν πως τους έψαχναν για να υποβληθούν σε έλεγχο ντόπινγκ. Η αθλήτρια αναφέρθηκε στο ατύχημα λέγοντας πως δεν κατάλαβε ακριβώς τι έγινε και ότι έπεσαν από τη μηχανή στο οδόστρωμα.

Είπε, επίσης, ότι θέλει να ευχαριστήσει τους γιατρούς του ΚΑΤ που έκαναν το καθήκον τους και να τους ζητήσει συγνώμη για την ταλαιπωρία τους, ως συγκατηγορουμένους της στην υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου.

Ο προπονητής Χρήστος Τζέκος προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφα που όπως υποστηρίζει, ενισχύουν τον ισχυρισμό τους ότι η όλη υπόθεση με τους δύο ολυμπιονίκες και τη δήθεν μη εμφάνιση τους για έλεγχο ντόπινγκ τους ήταν \”στημένη\”.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 5 Απριλίου.

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook