Το «πράσινο φως» για την προσφυγή των γερμανικών κρατιδίων στο Συνταγματικό Δικαστήριο με αίτημα την απαγόρευση του ακροδεξιού κόμματος NPD, έδωσε η Άνω Βουλή (Μπούντεσρατ).

Με την ψήφο 15 κρατιδίων και με την αποχή του κρατιδίου της Έσσης, η Άνω Βουλή, στην οποία εκπροσωπούνται τα 16 ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας, αποφάσισε να προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο σχετικά με την απαγόρευση του ακροδεξιού κόμματος NPD.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, προϋπόθεση για την απαγόρευση ενός κόμματος στη Γερμανία είναι, σύμφωνα με το άρθρου 21 του γερμανικού Συντάγματος, να έχει αποδειχθεί ότι το κόμμα αυτό επιδιώκει με τους στόχους που έχει θέσει ή με την συμπεριφορά των οπαδών του είτε να περιορίσει είτε να καταργήσει την φιλελεύθερη δημοκρατική συνταγματική τάξη της χώρας ή ακόμη ότι το κόμμα αυτό θέτει σε αμφισβήτηση την ίδια την ύπαρξη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Στη βάση αυτού του άρθρου έχουν απαγορευθεί στην Γερμανία ήδη άλλα δύο κόμματα, και τα δύο στη δεκαετία του ΄50: ένα νεοναζιστικό καθώς και το Κομμουνιστικό Κόμμα Γερμανίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook