Ο Ν.Ο. Χανίων ανταποκρινόμενος σε αίτημα μελών του και όχι μόνο, θα λειτουργήσει τη 2η Σχολή Ναυτιλίας από 23/1-13/3.
 

1. Προς ποιους απευθύνεται

Κυβερνήτες και πληρώματα ιστιοπλοϊκών σκαφών (άσχετα να έχουν αποφοιτήσει από σχολές ιστιοπλοΐας αρχαρίων όπου αποκτώνται στοιχειώδεις μόνο γνώσεις ακτοπλοΐας), Κυβερνήτες και πληρώματα μηχανοκίνητων cruiser και αλιευτικών. Γενικώς στους ανθρώπους της θάλασσας που θέλουν να νιώθουν την ασφάλεια του ταξιδιού ώστε να μην εξαρτώνται μόνο από το ραντάρ και το GPS. Τα όργανα αυτά τα οποία μπορεί ανά πάσα στιγμή να τεθούν εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης είτε των ιδίων είτε του ηλεκτρικού κυκλώματος που τα τροφοδοτεί (βραχυκυκλώματα, μπαταρίες).

2. Σκοπός της Σχολής 

Η απόκτηση των αναγκαίων γνώσεων ώστε ο απόφοιτος: α) Να μπορεί να σχεδιάσει το συντομότερο αλλά ασφαλές δρομολόγιο για τον προορισμό του αξιοποιώντας τους κατάλληλους χάρτες και τα υπάρχοντα ναυτιλιακά βοηθήματα. β) Να μπορεί ταξιδεύοντας να υπολογίσει το στίγμα του και να κάνει τις αναγκαίες διορθώσεις πορειών για τον προορισμό του αξιοποιώντας όλες τις μεθόδους ακτοπλοΐας και ηλεκτρικής ναυτιλίας. γ) Να αποκτήσει στοιχειώδεις γνώσεις αστρονομικής ναυτιλίας για να δημιουργήσει υπόβαθρο εφόσον θελήσει να εμβαθύνει αργότερα στον τομέα αυτό. 

3. Κατανομή της διδακτέας ύλης

Θα καλυφθεί σε 30 ώρες κατανεμημένες σε 15 ώρες θεωρία, 10 ώρες εφαρμογή επί χάρτου και 5 αστροναυτιλίας.

4. Ωράριο

Τα μαθήματα θα γίνονται καταρχήν Δευτέρα και Τετάρτη 18.00-21.00 με δυνατότητα προσαρμογής Σάββατα και Κυριακές ανάλογα με τις γενικές ανάγκες των μαθητών.

5. Εκπαιδευτές

Ο Αντιναύαρχος ε.α. κ. Κωνσταντίνος Μανιουδάκης με ειδικότητα ναυτιλίας υπεύθυνος και για τη λειτουργία της Σχολής. β) Ο κ. Μάκης Βασιλάκης, εκπαιδευτής σχολών ιστιοπλοΐας με 29ετή εμπειρία, προπονητής α’ κατηγορίας της Γ.Γ.Α. θα διδάξει ηλεκτρονική ναυτιλία και θα συνδράμει στην εφαρμογή επί χάρτου.

6. Διπλώματα

Μετά από εξετάσεις θα δοθούν διπλώματα που θα μπορούν να φανούν χρήσιμα ανάλογα με τις προσωπικές επιδιώξεις του καθενός.

7. Εγγραφές

To αργότερο μέχρι 10/1. Θα διευκολύνατε τον Ν.Ο. Χανίων στην καλύτερη λειτουργική οργάνωση της Σχολής εάν οι δηλώσεις ενδιαφέροντος γίνονταν το συντομότερο δυνατό.
Πληροφορίες στη Γραμματεία του Ν.Ο.Χ. (2821096078) και στο τηλέφωνο 6974110663 (κ. Μανιουδάκης Κωνσταντίνος).
nox.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook