Στο πλαίσιο αναβάθμισης και κατάρτισης του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, οργανώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, υπό την επιμέλεια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης, εκπαίδευση σε θέματα τακτικών μάχης – επεμβάσεων – συλλήψεων – ελέγχων υπόπτων ατόμων, με σκοπό την αντιμετώπιση καταστάσεων υψηλού κινδύνου.

Η προαναφερόμενη εκπαίδευση, πραγματοποιήθηκε από εκπαιδευτές της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) και της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α.) Κρήτης, κατά το χρονικό διάστημα από 19-11-2012 έως και 15-12-2012, στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου καθώς και σε άλλους βοηθητικούς χώρους.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας είκοσι επτά (27) ημερών, περιλάμβανε :

• Ενημέρωση σε θέματα ασφάλειας και προστασίας κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων,

• Συλλήψεις υψηλού κινδύνου,

• Συνοδείες Επισήμων προσώπων υψηλού κινδύνου

• Ανάπτυξη θεμάτων και τρόπων για την αντιμετώπιση περιστατικών κατά τη διεξαγωγή των επιχειρήσεων

• Εκμάθηση προβλεπόμενων αστυνομικών τεχνικών για την διαχείριση κρίσιμων περιστατικών

• Πρακτική εκπαίδευση.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό αποτέλεσαν έμπειρα και ειδικά καταρτισμένοι αστυνομικοί της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) και της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α) Κρήτης

Η ομιλία του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης

\"\"

\”Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην σημερινή τελετή αποφοίτησης των νέων στελεχών της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης και σας ευχαριστώ που τιμήσατε με την παρουσία σας τη σημερινή εκδήλωση.

Πρώτα απ’ όλα, θέλω να συγχαρώ, τους δύο επίλεκτους Αστυνομικούς της Ε.Κ.Α.Μ. Αττικής, οι οποίοι σε συνεργασία με τους τέσσερις ακόμα εκπαιδευτές που διαθέτει η Ομάδα,
έστησαν με προθυμία, ΄΄γέφυρα΄΄ με πολύτιμες γνώσεις από πραγματικά περιστατικά και πολυετή εμπειρία στο πεδίο των καθημερινών μαχών, και διευκόλυναν το ΄΄πέρασμα΄΄ των νέων ανδρών της Ομάδας, ενθαρρύνοντας τους παράλληλα, να φτιάξουν τις δικές τους ΄΄γέφυρες΄΄.

Συγχαίρω, επίσης, τους νέους άνδρες που επιλέχθηκαν, οι οποίοι: ανταποκρίθηκαν με επάρκεια, προκρίθηκαν μέσα από αντίξοες, επίμονες και επίπονες συνθήκες, και απέδειξαν το υψηλό επίπεδο των ψυχικών και σωματικών αντοχών τους, την πειθαρχία, το θάρρος και την αυταπάρνηση, αρετές που χαρακτηρίζονται ως πολύτιμες και για τις οποίες διακρίνεται η Ομάδα Ειδικών Αποστολών.

Αξίζει να αναφερθώ ότι κατάφεραν να ολοκληρώσουν κύκλο εκπαίδευσης, ιδιαίτερα απαιτητικό και διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων.

Η Ελληνική Αστυνομία, καλείται πλέον να λειτουργήσει σ’ ένα διαφορετικό περιβάλλον ασφαλείας, άμεσα συνδεδεμένο με τις μεγάλες αλλαγές που συντελέστηκαν τα τελευταία χρόνια.
Η μετεξέλιξη της εγκληματικότητας μετέβαλλε ριζικά το περιβάλλον ασφάλειας.

Στον καταιγισμό αυτών των εξελίξεων το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας δίνει την δική του δυναμική απάντηση με το συνεχή εκσυγχρονισμό και κυρίως με την έμφαση που δίνει στον τομέα της εκπαίδευσης.

Το Νοέμβριο του 2008, ιδρύεται στην Κρήτη, η Ομάδα Ειδικών Αποστολών, δίνοντας νέες δυνατότητες στις νέες προκλήσεις, ενώ η εκπαίδευση γι’ αυτήν, σε καθημερινή βάση, αποτελεί σημείο αναφοράς, για την ανανέωση, αναβάθμιση και τη συνεχή βελτίωση του αξιόμαχου επιπέδου της.

Επιδεικνύοντας μέχρι σήμερα, ακούραστο και ακμαίο ηθικό, θέτοντας στόχους, όραμα και στρατηγική, η Ομάδα αυτή έχει καταφέρει να στέκεται πάντα άξια στο ύψος των περιστάσεων, είτε με την ανεξάρτητη δράση της, είτε συνεργαζόμενη με άλλες Υπηρεσίες μας.

Νέοι απόφοιτοι. Σήμερα σηματοδοτείται μια καινούργια αφετηρία στην επαγγελματική σας πορεία. Εντάσσεσθε σε μία Ομάδα, τις αρχές της οποίας, ζητώ, «χωρίς εκπτώσεις», να σεβαστείτε και να ενστερνιστείτε.

Παράλληλα, θέλω να γνωρίζετε όλοι ότι, σας εμπιστευόμαστε απόλυτα και σας διαβεβαιώνω για την αμέριστη συμπαράσταση μας στο σημαντικό λειτούργημα που επιτελείτε.

Ο πήχης είναι ήδη πολύ ψηλά. Είμαι πεπεισμένος ότι, με το αυξημένο αίσθημα ευθύνης που σας διακρίνει θα εξακολουθείτε, όπως μέχρι σήμερα, να ανταποκρίνεστε στις προσδοκίες των συμπολιτών μας, γνωρίζοντας ότι η κάθε επιτυχία σας, απαυγάζει σε ολόκληρη την Ελληνική Αστυνομία.

Στο σημείο αυτό, καλώ τους Διευθυντές των Αστυνομικών Διευθύνσεων και της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης, να διατηρήσουν τους ισχυρούς δεσμούς συνεργασίας με την Ομάδα, γιατί έχει αποδειχθεί με εμφατικό τρόπο από την ήδη διαγεγραμμένη πορεία, η επιτυχία.

Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι σε όλους υγεία, προκοπή και επιτυχία στην κάθε αποστολή σας, χωρίς ποτέ να ξεχνάμε ότι η Ελληνική κοινωνία, δικαιούται μία άξια Αστυνομία.
Σας ευχαριστώ.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook