Ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε μαθητές σε δημοτικό σχολείο στην επαρχία Χενάν στην Κίνα, τραυματίζοντας 22 παιδιά ηλικίας από 6 έως 11 ετών και έναν ενήλικο. Η επίθεση σημειώθηκε την Παρασκευή, όπως η ανάλογη στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ στην οποία σκοτώθηκαν 28 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους παιδιά. Ο 36χρονος Μιν Γιντζούν, ο οποίος όπως ανακοίνωσε η αστυνομία είχε ψυχολογικά προβλήματα, φέρεται να πήρε ένα μαχαίρι κουζίνας από μια ηλικιωμένη γυναίκα, την οποία τραυμάτισε πριν επιτεθεί στους μαθητές.

Οι συγκρίσεις μεταξύ των δυο επιθέσεων της 14ης Δεκέμβρη , σε απόσταση σχεδόν 13.000 χιλιομέτρων μεταξύ τους, ήταν αναπόφευκτες και προκάλεσαν ποικίλα σχόλια και στις δύο πλευρές του Ειρηνικού.

Όπως εκτιμούν στην Κίνα, το γεγονός ότι ο άνδρας ήταν οπλισμένος μόνο με μαχαίρι έσωσε τα παιδιά από τα χειρότερα. Οι κινέζοι σχολιαστές εξήραν τους αυστηρούς κανόνες οπλοκατοχής που υπάρχουν στη χώρα.

«Χωρίς τον έλεγχο των όπλων, το αποτέλεσμα του περιστατικού στο Χενάν δεν θα ήταν απλά 22 τραυματισμένα παιδιά» σχολίασε κινέζος δημοσιογράφος.

Από την πλευρά του, ένας επιχειρηματίας εξέφρασε τη λύπη του για την έλλειψη πολιτικής βούλησης στο θέμα της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Αλήθεια, γιατί δεν μπορεί να βάλουν στην άκρη τις πολιτικές τους διαφορές και να απαγορεύσουν την πώληση των πυροβόλων όπλων;» διερωτάται στο ιστολόγιο του.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook