Σε τεταμένο κλίμα αναμένεται να διεξαχθεί το σημερινό debate μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων για τις προεδρικές εκλογές της 9ης Απριλίου στη Νιγηρία. Ανάμεσά τους θα βρίσκεται και ο τωρινός πρόεδρος και φαβορί για εκ νέου εκλογή στη χώρα με τη μεγαλύτερη εξαγωγή πετρελαίου στην Αφρική, ο οποίος έχει κατηγορηθεί επανειλημένα για αλαζονεία και εμπάθεια.

Ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει ότι θα εμφανιστεί μόνο στο σημερινό debate της κρατικής τηλεόρασης, δήλωση που είχε προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια των πολιτικών του αντιπάλων. Ήδη, στις 19 Μαρτίου η θέση του σε debate του ιδιωτικού καναλιού NN24 TV ήταν άδεια με τους υπόλοιπους τρεις υποψήφιους, Nuhu Ribadu, Muhammadu Buhari και Ibrahim Shekarau να παρουσιάζουν τις βασικές θέσεις του πολιτικού τους προγράμματος, δηλώνοντας με την πρώτη ευκαιρία ότι ο τωρινός πρόεδρος, τους «σνομπάρει».

Ο Goodluck Jonathan είναι αρχηγός του προεδρεύοντος κόμματος People’s Deplomatic Public (PDP) και έχει κερδίσει όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις από το 1999. Η τελευταία του επικράτηση είχε στιγματιστεί από τις καταγγελίες για νοθεία.

Οι πολιτικοί του αντίπαλοι δηλώνουν ότι οι σύμβουλοι του κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να τον προστατεύσουν από την έκθεση του στα Μ.Μ.Ε. της χώρας καθώς είναι ένας «φτωχός» ομιλητής και δε διαθέτει ιδιαίτερες ρητορικές ικανότητες.

Δείτε το video...


zougla