Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου διοργανώνει τη Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στη συναυλία \”Με έργα Ελλήνων Συνθετών για δύο πιάνα\” με τις Λίλυ Δάκα, Ευσταθία Παπαγεωργοπούλου.

Ώρα Έναρξης 12:00 το μεσημέρι

Η είσοδος στο κοινό θα είναι ελεύθερη. Θα πραγματοποιηθεί συλλογή ρούχων, παιδικών βιβλίων, φαρμάκων & τροφίμων για το Ξενώνα Κακοποιημένης Γυναίκας και Παιδιού.

Η Ευσταθία Παπαγεωργοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Μελέτησε πιάνο στο ωδείο Athenaeum, στην τάξη της Ντόρας Μπακοπούλου απ’ όπου πήρε το δίπλωμα της με α’ βραβείο και τιμητικό μετάλλιο. Συνέχισε τις σπουδές της στην Ecole Normale de Paris και στο Conservatoire de Meudon με τους Ramzy Yassa και Michel Ridoret,παίρνοντας το δίπλωμα δεξιοτεχνίας.

Παρακολούθησε Master class με τους Lev Vlasenko και Levente Kente.

Έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε πολλές πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλο, Χίο, Πύργο), καθώς και στην Γαλλία. Έχει λάβει μέρος στο φεστιβάλ Πάτρας καθώς και στον εορτασμό των 20 χρόνων λειτουργίας του Athenaeum. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την ορχήστρα Μπαρόκ του Athenaeum.

Διδάσκει στο ωδείο Νέας Μάκρης.

Είναι διπλωματούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Deree College.

Από το 1994 συνεργάζεται με την Λίλυ Δάκα, ερμηνεύοντας ένα ευρύ ρεπερτόριο με έργα για δύο πιάνα. Έχουν εμφανιστεί στην Γαλλία και σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα.

Η Λίλυ Δάκα γεννήθηκε στο Ηράκλειο. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές με τη Ρίκα Δεληγιαννάκη και τη Φανή Χριστοφοράκη στο Ωδείο «Απόλλων» και συνέχισε στην Αθήνα με τη Ντόρα Μπακοπούλου στο Ωδείο Athenaeum, απ’ όπου έλαβε το δίπλωμα του πιάνου. Μελέτησε επίσης πιάνο με τη Marie-Christine Calvet, μουσική δωματίου με τον Levente Kente και συνοδεία τραγουδιού με τον Dalton Baldwin (Παρίσι, Centre International de Piano, Θερινή Ακαδημία της Νίκαιας).

Έχει εμφανιστεί σε ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ευρώπη (Γαλλία, Αυστρία), στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Έχει λάβει μέρος στα φεστιβάλ Ηρακλείου, Σύμης, Πάτρας, Σαντορίνης και Λευκωσίας.. Δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα της μουσικής δωματίου και της συνοδείας τραγουδιού και συνεργάζεται συχνά με διακεκριμένους ερμηνευτές (Δημήτρη Γούζιο, Γιάννη Ιδομενέως, Κωστή Ρασιδάκι, Μυρτώ Γεωργιάδου, Γιάννη Κασσωτάκη).

Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Ορχήστρα της Νομαρχίας Ηρακλείου καθώς και με το κουαρτέτο εγχόρδων του Δήμου Ηρακλείου. Συμμετέχει ενεργά στη διοργάνωση πολιτιστικών και μουσικών δράσεων στο Ηράκλειο. Με την Ευσταθία Παπαγεωργοπούλου έχουν ένα ευρύ ρεπερτόριο με έργα για δύο πιάνα και τέσσερα χέρια, και έχουν πραγματοποιήσει ως πιάνο-ντούο πρώτες εκτελέσεις έργων Ελλήνων συνθετών.

Διδάσκει πιάνο στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου και στο Ωδείο «Απόλλων». Είναι επίσης απόφοιτος της ελληνικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου DEA του Πανεπιστημίου της Σορβόννης .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook