Την ώρα που η αστυνομική έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας στο δημοτικό σχολείο «Σάντι Χουκ» του Νιούταουν στο Κονέκτικατ συνεχίζεται, ρίγη ανατριχίλας προκαλούν οι λεπτομέρειες του μακελειού, που έρχονται σταδιακά στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, Γουέιν Κάρβερ, όλα τα θύματα πυροβολήθηκαν από τρεις έως 11 φορές και το φονικό όπλο ήταν μια ημιαυτόματη καραμπίνα. Όλα τα παιδιά που σκοτώθηκαν ήταν ηλικίας 6 και 7 ετών. Από τα 26 θύματα του Άνταμ Λάνζα, τα 12 ήταν κορίτσια, οκτώ αγόρια και έξι ενήλικες γυναίκες.

Τα 16 από τα παιδιά ήταν ηλικίας 6 ετών και τα υπόλοιπα τέσσερα ήταν 7 ετών. Μάλιστα, ένα από τα κορίτσια είχε γιορτάσει τα έβδομα γενέθλιά του, τέσσερις ημέρες πριν από τη σφαγή.

Ο ίδιος ο ιατροδικαστής μίλησε για το χειρότερο έγκλημα που έχει δει τα τελευταία 20 χρόνια.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, η τοπική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ονόματα των νεκρών στο σχολείο του Κονέκτικατ, χωρίς να συμπεριλάβει σε αυτά το όνομα του δράστη και της μητέρας του.

Η λίστα έχει ως εξής:

Παιδιά:

Charlotte Bacon, age 6

Daniel Barden, age 7

Olivia Engel, age 6

Josephine Gay, age 7

Ana M Marquez-Greene, age 6

Dylan Hockley, age 6

Madeleine F Hsu, age 6

Catherine V Hubbard, age 6

Chase Kowalski , age 7

Jesse Lewis, age 6

James Mattioli, age 6

Grace McDonnell, age 7

Emilie Parker, age 6

Jack Pinto, age 6

Noah Pozner, age 6

Caroline Previdi, age 6

Jessica Rekos, age 6

Avielle Richman, age 6

Benjamin Wheeler, age 6

Allison N Wyatt, age 6

Ενήλικες:

Rachel Davino, age 29

Dawn Hochsprung, age 47

Anne Marie Murphy, age 52

Lauren Rousseau, age 30

Mary Sherlach, age 56

Victoria Soto, age 27

Την ίδια ώρα, τη λύπη του για το μακελειό στο δημοτικό σχολείο του Κονέκτικατ εξέφρασε ο πατέρας του 20χρονου δράστη.

«Οι σκέψεις μας είναι κοντά στις οικογένειες των θυμάτων, σε όσους έχασαν αγαπημένα πρόσωπα και στους τραυματίες. Η οικογένειά μας θρηνεί μαζί με όλους αυτούς που έπληξε αυτή η τεράστια τραγωδία» είπε ο Πίτερ Λάνζα.

«Καμία λέξη δεν μπορεί να εκφράσει σε ποιο βαθμό έχουν ραγίσει οι καρδιές μας. Όπως πολλοί από σάς, αισθανόμαστε λύπη και προσπαθούμε να κατανοήσουμε τους λόγους που οδήγησαν στην τραγωδία αυτή» σημειώνει σε δήλωσή του, που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο WFSB.

Ο Πίτερ Λάνζα και η σύζυγός του, Νάνσι, είχαν πάρει διαζύγιο και ο Άνταμ ζούσε με τη μητέρα του.

Ακόμη, όπως έγινε γνωστό από το Λευκό Οίκο, τη μικρή πόλη Νιούταου θα επισκεφθεί την Κυριακή το βράδυ ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.

«Ο πρόεδρος θα συναντηθεί με τις οικογένειες των θυμάτων και θα ευχαριστήσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ, σε σχετική ανακοίνωση.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα μιλήσει σε θρησκευτική τελετή στις 19:00 τοπική ώρα της Κυριακής (00:00 GMT)

Το Σάββατο κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ομιλίας του, ο Ομπάμα κάλεσε τους συμπατριώτες του να σταθούν αλληλέγγυοι στους συγγενείς των θυμάτων.

 

protothema.gr

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook