Παρατείνεται κατά έξι μήνες ο χρόνος υλοποίησης των έργων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα digi-content του ΕΣΠΑ, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο χρόνος από 12 μήνες επεκτείνεται στους 18 και η επέκταση ισχύει αναδρομικά από τις 22 Σεπτεμβρίου, που ήταν η καταληκτική ημερομηνία υλοποίησης των έργων με την εφαρμογή του 12μηνου. Η απόφαση ελήφθη ύστερα και από αιτήματα των επενδυτών, καθώς διαπιστώθηκε στην πράξη ότι ο χρόνος των 12 μηνών δεν ήταν επαρκής, με αποτέλεσμα έργα που είχαν ολοκληρωθεί να μην μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Η δράση digi-content απευθύνεται στην βιομηχανία εμπορικού και δημιουργικού περιεχομένου και ενισχύει επενδύσεις για:

• δημιουργία εμπλουτισμένου (enriched) ψηφιακού περιεχομένου,

• επεξεργασία, τεκμηρίωση, εμπλουτισμό, διαχείριση, μετατροπή του ψηφιακού περιεχομένου σε πολλαπλά κανάλια επικοινωνίας,

• προχωρημένες και καινοτομικές τεχνολογίες διάθεσης ευρυζωνικού περιεχομένου (τεχνολογίες αφής, καινοτομικές τεχνολογίες προβολής περιεχομένου σε παντός τύπου επιφάνειες κλπ.),

• ανάπτυξη ευρυζωνικού περιεχομένου και εφαρμογές διάθεσης, προβολής στο Διαδίκτυο με σκοπό την προσέλκυση online κοινού – πελατών.

Ο προϋπολογισμός της δράσης digi-content (δημόσια δαπάνη) είναι 16,6 εκατ. Ευρώ ενώ το συνολικό ύψος των επενδύσεων που έχουν ενταχθεί, μαζί με την ιδιωτική συμμετοχή υπερβαίνει τα 26 εκατ.

kathimerini.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook