Ολοκληρώθηκαν απογευματινές ώρες του Σαββάτου με τη χρήση της Φ/Γ- Λάντζας «ΠΕΡΙΚΛΗΣ Κ» Ν.Π. 10771 υπό την εποπτεία στελεχών της Λιμενικής Αρχής Ρεθύμνου οι εργασίες απάντλησης πετρελαίων και λιπαντελαίων του Φ/Γ «SANTA» σημαίας Μολδαβίας, χωρίς να παρατηρηθεί διαρροή ρυπογόνου ουσίας προς τη θάλασσα ή την ακτή.

Επίσης, ολοκληρώθηκε η διαδικασία μεταφόρτωσης κατασχεθέντος φορτίου του πλοίου στην ανωτέρω Φ/Γ-Λάντζα ενώ μεγάλο μέρος αυτού παρέμεινε επί του πλοίου και δεν κατέστη δυνατόν να καταμετρηθεί και να εκφορτωθεί λόγω εισροής υδάτων στα αμπάρια εξαιτίας των πολλαπλών ρηγμάτων που έχει υποστεί.

Oι ακριβείς ποσότητες κατασχεθέντων πετρελαιοειδών και φορτίου τσιγάρων του πλοίου «SANTA» που παραδόθηκαν στο Τελωνείο Ρεθύμνου είναι οι εξής:

· πέντε χιλιάδες εκατόν πενήντα (5.150) λίτρα καυσίμων (πετρέλαιο),

· τριακόσια (300) λίτρα σεντινόνερα,

· είκοσι (20) λίτρα λιπαντέλαια και

· Οκτακόσια ενενήντα (890) χαρτοκιβώτια (ΒΟΧ), περιέχον το καθένα πενήντα (50) κούτες των δέκα  πακέτων των είκοσι τσιγάρων.

Υπενθυμίζεται ότι το φορτηγό πλοίο \”Santa\” σημαίας Μολδαβία προσάραξε το πρωί της Πέμπτης σε βραχώδη ακτή στη θαλάσσια περιοχή Αγίας Μαρίνας στον κόλπο του Καστέλου στα νότια όρια των νομών Ρεθύμνης και Χανίων, με πλήρωμα πέντε Γεωργιανούς και καπετάνιο Ουκρανό, όπως δημοσίευσε το Flashnews.gr (δείτε εδώ).

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν για παροχή συνδρομής, από ξηράς προσωπικό του Λιμενικού Σταθμού Αγίας Γαλήνης και από θαλάσσης πλωτό περιπολικό Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ.

Την Δευτέρα στον Ανακριτή το πλήρωμα του \”τσιγαράδικου\”

Εν τω μεταξύ τη Δευτέρα το πρωί αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή τα έξι μέλη του πληρώματος που έχουν συλληφθεί τόσο για τη μεταφορά λαθραίου φορτίου όσο και για την προσάραξη του πλοίου, που συνιστά ποινικό αδίκημα.

Οι πέντε από τους έξι συλληφθέντες κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου ενώ ο καπετάνιος στο Λιμεναρχείο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook