Τελευταία ενημέρωση: 20:37

Αγρια επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής δέχθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο περιθώριο του ποδοσφαιρικού αγώνα ΑΕΚ - Ατρομήτου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, όπως καταγγέλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ως αποτέλεσμα ο βουλευτής μεταφέρθηκε στο ιατρείο του σταδίου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

«Τώρα θα σε σκοτώσουμε» φώναξαν τα τρία μέλη της Χρυσής Αυγής στον κ. Στρατούλη προτού του επιτεθούν, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Καταγγέλλουμε την άγρια δολοφονική επίθεση εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Δημ. Στρατούλη από μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δέχθηκε δολοφονικά χτυπήματα στο κεφάλι έξω από τον χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου ποδοσφαιρικού αγώνα, από τρία άτομα που μόλις τον αναγνώρισαν δήλωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής, λέγοντάς του πως "τώρα θα σε σκοτώσουμε".

Απαιτούμε την άμεση σύλληψη και δίωξη των δραστών. Η ανοχή απέναντι στη φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής οδηγεί μαθηματικά στο να θρηνήσουμε ζωές, καταλύει τη δημοκρατία. Η απάντηση πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική πριν είναι αργά».

Διαψεύδει η Χρυσή Αυγή


Απάντηση στις καταγγελίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι δέχτηκε επίθεση, έδωσε, με γραπτή ανακοίνωση του το κόμμα.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Χρυσή Αυγή καμία σχέση δεν έχει με το επεισόδιο σε βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στρατούλη στο ΟΑΚΑ, την ώρα που πραγματοποιούσαμε ανοιχτή εκδήλωση στη Νίκαια. Οι πολιτικάντηδες της αριστεράς που υποθάλπουν την βία και τις παράνομες αντισυγκεντρώσεις να πάψουν να πιάνουν στο στόμα τους την Χρυσή Αυγή».

Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ

Aνακοίνωση για την επίθεση που δέχθηκε στο ΟΑΚΑ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης εξέδωσε και η ΔΗΜΑΡ, στην οποία αναφέρει:

"Η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει απερίφραστα την χουλιγκανική επίθεση σε βάρος του βουλευτή του Σύριζα Δημήτρη Στρατούλη κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα.

Οι φασιστικές επιθέσεις αποτελούν πλήγμα για την πολιτική ομαλότητα και ενισχύουν τον κύκλο της βίας στην καθημερινότητα.

Όσοι ενθαρρύνουν τέτοιες πρακτικές να είναι σίγουροι ότι θα βρουν απέναντί τους όλον το δημοκρατικό κόσμο, όλους τους δημοκρατικούς πολίτες".

Aνακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

"Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση βίας και τρομοκρατίας μελών της Χρυσής Αυγής κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη.

Το ΠΑΣΟΚ άλλωστε έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την καταδίκη του νεοναζισμού και της κοινωνικής και ρατσιστικής βίας καλώντας όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου σε συσπείρωση και ενότητα", καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.