Τη στήριξή του στον ελληνικό λαό για από κοινού αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την πεποίθησή του ότι η κατάσταση στη χώρα θα ξεκινήσει να σταθεροποιείται εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στην παρέμβασή του μέσω τηλεδιάσκεψης στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Κοιλάδα του Αχελώου με θέμα: «Αγροτική και Περιφερειακή Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Εναλλακτικός Τουρισμός – Προοπτικές Ανάπτυξης»

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, στο Περδικάκι Αιτωλοακαρνανίας, σε συνεργασία με τους Δήμους Αμφιλοχίας, Γ. Καραϊσκάκη, Αγράφων και Αργιθέας και με τα Γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην παρέμβασή του μέσω τηλεδιάσκεψης τόνισε ότι «οι Έλληνες έχουν καταβάλει τεράστιες προσπάθειες και θυσίες για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Πιστεύω πως η κατάσταση θα ξεκινήσει να σταθεροποιείται και ο ελληνικός λαός που υποφέρει τόσο πολύ, μπορεί να ξεκινήσει να προσμένει την ανάταση. Θέλω να σας στείλω ένα θετικό και αισιόδοξο μήνυμα για το κοινό μας μέλλον».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Χάνες Σβόμποντα, είπε πως «η Τρόικα είναι μία Καταστρόϊκα, αφού καταστρέφει στοιχεία του κοινωνικού ιστού. Ο κοινωνικός ιστός και η κοινωνική πολιτική αποτελούν στοιχεία της πολιτικής για την ανάπτυξη. Πρέπει στην Ελλάδα να έχουμε πολιτική όχι αντι – ανάπτυξης αλλά αποτελεσματικής ανάπτυξης».

«Η Ευρώπη διαθέτει χρηματικά ποσά για την Ανάπτυξη της Υπαίθρου, την εγκατάσταση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και εύχομαι πολύ σύντομα αυτό το πνεύμα του επιχειρείν να ξαναζωντανέψει στην Ελλάδα ώστε να επιστρέψει η ανάπτυξη» τόνισε ο Ζοσέφ Ντολ, πρόεδρος της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Μιλώντας στην ημερίδα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, ανέφερε ότι η Γεωργία και ο πρωτογενής τομέας αποτελούν τον πυλώνα πάνω στον οποίο θα στηριχθεί η ανάταξη της οικονομίας της χώρας και πάλι όπως στο παρελθόν. Ο υπουργός παρατήρησε πως για να είναι ανταγωνιστική η γεωργία μας πρέπει να έχει ως στόχο την παραγωγή προϊόντων ποιότητας.

«Να κάνουμε τους γεωργούς ποιο ικανούς και να ζήσουν ποιο εύκολα σε μια εποχή παγκοσμιοποίησης, να τους κάνουμε ποιο δυνατούς, ποιο ανταγωνιστικούς και να μειώσουμε την γραφειοκρατία στους ευρωπαϊκούς νόμους» ανέφερε, τέλος, από την πλευρά του ο Πάολο Ντε Κάστρο, πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στην ημερίδα, η οποία μεταδόθηκε κι τηλεοπτικά, συμμετείχαν οι:

Αθανάσιος Τσαυτάρης, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Γιώργος Παπανικολάου, ευρωβουλευτής ΝΔ
Σπύρος Δανέλλης, ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ
Μόσχος Κορασίδης, γενικός γραμματέας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Απόστολος Κατσιφάρας, περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας
Μανώλης Αγγελάκας, γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Παρεμβάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης έκαναν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Χάνες Σβόμποντα, ο πρόεδρος της Ομάδας του ΕΛΚ Ζοσέφ Ντολ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Πάολο Ντε Κάστρο και ο Κύπριος ευρωβουλευτής Σοφοκλής Σοφοκλέους.

Την ημερίδα άνοιξαν οι δήμαρχοι:
Απόστολος Κοιμήσης, Αμφιλοχίας, Χρήστος Καναβός, Αργιθέας, Δημήτρης Γαλλίκας, Γ. Καραϊσκάκη και Δημήτρης Τάτσης, Αγράφων.

Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο δημοσιογράφος Κώστας Αργυρός.


tovima.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook