Μελέτη για τη διαμόρφωση ενός εθνικού προτύπου ανάπτυξης, η οποία θα εντοπίζει τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας στους οποίους η Ελλάδα διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα, σχεδιάζει να αναθέσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Σύμφωνα με Τα Νέα, στη μελέτη θα κληθούν να συνεργαστούν φορείς τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, με πρώτους το ΚΕΠΕ, το Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Η ανάπτυξη είναι για την κυβέρνηση το μεγάλο στοίχημα της επόμενης ημέρας μετά την εξασφάλιση της δόσης, η οποία αναμένεται να εκταμιευτεί σήμερα, Δευτέρα.

Το οικονομικό επιτελείο θεωρεί ότι δίπλα στα τριετή δημοσιονομικά προγράμματα του Μνημονίου πρέπει να υπάρξει και εθνικό αναπτυξιακό πρόγραμμα. Μάλιστα, τα στελέχη του επισημαίνουν πως μετά τη μείωση των δαπανών για τόκους, θα αρχίσουν να απελευθερώνονται πόροι, οι οποίοι θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν για τέτοιους αναπτυξιακούς σκοπούς.

Η μελέτη θα έχει δεκαετή ορίζοντα και θα επιχειρήσει να αναδείξει όχι μόνο τους τομείς με αυξημένο συγκριτικό πλεονέκτημα, αλλά και το είδος της επιχειρηματικότητας που πρέπει να αναπτυχθεί προκειμένου αυτοί να αξιοποιηθούν.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook