Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ηρακλείου «ΑΡΕΤΟΥΣΑ», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, οργανώνει, σε συνεργασία με την Τοπική Ομάδα Στήριξης του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης, Εκδήλωση Ενημέρωσης και Αλληλεγγύης ,σήμερα Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου, ώρα 7 μ.μ., στη Δημοτική Αίθουσα της οδού Ανδρόγεω, με θέμα:

\”Οικονομική Κρίση: Επιπτώσεις στην Οικογένεια και το Παιδί, υπάρχουν λύσεις!\”

Για το θέμα θα μιλήσουν οι Καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Σκεύος Παπαϊωάννου, Καθηγητής Κοινωνιολογίας και κ. Χρήστος Λιονής Καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ενώ η Εκπαιδευτικός και Νομικός κ. Αθηνά Ανδριώτη, Διευθύντρια του 53ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου θα μεταφέρει βιωματικές εμπειρίες της από τις επιπτώσεις της κρίσης στους μικρούς μαθητές.

Επίσης, ο κ. Στέργιος Σιφνιός, Διευθυντής Κοινωνικής Εργασίας και Έρευνας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, θα παρουσιάσει το έργο του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας και Παιδιού των Παιδικών Χωριών SOS, που λειτουργεί στο Ηράκλειο.

Η Εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από την Κρητική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων υπό τη διεύθυνση του κ. Νίκου Αντωνακάκη.

Κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης θα συλλέγονται είδη μακράς διαρκείας ( τρόφιμα, λάδι, είδη σχολικού κυλικείου, απορρυπαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής) για το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας και Παιδιού των Παιδικών Χωριών SOS στο Ηράκλειο.

Επίσης θα διατίθενται λαχνοί για τον πίνακα genesis της ζωγράφου Λιλίκας Αμπαδογιάννη-Λεβαντή, προσφορά του Δήμου Παλαιού Φαλήρου για ενίσχυση του σκοπού ίδρυσης Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης στο Ηράκλειο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook