Τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ υποδέχθηκε λίγο πριν από τις 11:00 στο «Ελ.Βενιζέλος» ο Αντώνης Σαμαράς.

Το μεσημέρι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Μπόικο Μπορίσοφ θα έχουν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εν συνεχεία, οι δύο πρωθυπουργοί θα μεταβούν σε κεντρικό ξενοδοχείο για τη Σύνοδο Ολομέλειας Β\’ του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας.

Νωρίτερα, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο. Στη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε το καλό επίπεδο των διμερών σχέσεων.

Ο Κ.Παπούλιας έκανε λόγο για υπόδειγμα διμερών σχέσεων και συνέκρινε τη σχέση Ελλάδας – Βουλγαρίας με τη σχέση Γερμανίας – Γαλλίας, «υπό την έννοια ότι έχουν ξεπεραστεί οι δυσκολίες του παρελθόντος».

Οι σχέσεις μας είναι σε πολύ καλό επίπεδο εδώ και χρόνια, ανεξαρτήτως κομμάτων που κυβερνούν, τόνισε ο Μπόικο Μπορίσοφ.

Θετικά σχόλια από τον Τύπο της Βουλγαρίας

Για ένα σημαντικό βήμα στην ελληνοβουλγαρική συνεργασία κάνει λόγο τη Δευτέρα ο Τύπος της Βουλγαρίας, με αφορμή τη δεύτερη του Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας.

Με αυτήν την αφορμή, στα ρεπορτάζ του ηλεκτρονικού Τύπου υπενθυμίζεται ο σημαντικός ρόλος των ελληνικών επενδύσεων στην οικονομική ανάπτυξη της Βουλγαρίας, η ανερχόμενη ανάπτυξη των διμερών εμπορικών συναλλαγών χρόνο με το χρόνο, η συνεργασία στα αναπτυξιακά έργα  υποδομής κοινού ενδιαφέροντος καθώς και σε σειρά άλλων τομέων.

Ιδιαίτερη έμφαση θέτουν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης στο σχέδιο σύνδεσης των δικτύων μεταφοράς αερίου των δύο χωρών όπως και στα άλλα αναπτυξιακά έργα, που θα έχουν ως αποτέλεσμα τη διαφοροποίηση των πηγών τροφοδοσίας της Βουλγαρίας με ενεργειακούς πόρους, όπως αναφέρεται στα σχετικά ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης ΒΝΤ, της ιδιωτικής Nova Televizia (Νέα Τηλεόραση) και άλλων ΜΜΕ.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook