Σήμερα Δευτέρα 17-12-2012 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων, με θέμα την πρόταση του Λιμενικού Ταμείου για τη δημιουργία ενός δικτύου καταστημάτων που θα παρέχει εκπτώσεις αλλά και ένα σύνολο ποιοτικών υπηρεσιών προς τους επιβάτες της κρουαζιέρας.

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων κ. Κ. Μπροκαλάκης συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων κ. Ι. Μαργαρώνης, ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων κ. Ι. Χίνος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Χανίων κ. Α. Παπαδεράκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Ενετικού Λιμένα Χανίων κ. Σ. Μαρινάκης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Ν. Χανίων κ. Μ. Μπουρδαντωνάκης.

Ο κ. Κ. Μπροκαλάκης τόνισε ότι το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων ως φορέας διαχείρισης του Λιμένα της Σούδας μετά από τις πρόσφατες επαφές που είχε με τις εταιρείες κρουαζιέρας στην Ευρωπαϊκή Έκθεση Κρουαζιέρας Seatrade Med 2012 και στα πλαίσια της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών εξυπηρέτησης των επιβατών κρουαζιέρας, θεωρεί ότι η αποδοχή και η υλοποίηση αυτής της πρότασης από τους εμπλεκόμενους φορείς θα βοηθήσει αφ’ ενός στην αύξηση της κίνησης των καταστημάτων και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και αφ’ ετέρου στην ικανοποίηση των επιβατών και των εταιρειών κρουαζιέρας.

Επισήμανε επίσης ότι η δράση αυτή πρέπει να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν, ώστε να προβληθεί εγκαίρως προς τις εταιρείες κρουαζιέρας τον Μάρτιο του 2013, αλλά και να είναι έτοιμη προς εφαρμογή με την άφιξη του πρώτου κρουαζιερόπλοιου τον Απρίλιο του 2013.

Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν με την πρόταση αυτή του Λιμενικού Ταμείου καθώς θεωρούν ότι η δράση αυτή θα συμβάλλει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και κατέθεσαν τις απόψεις και τις ιδέες τους για τον τρόπο υλοποίησης της.

Συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ τους το επόμενο διάστημα προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες καθώς και να ενημερώσουν άμεσα τα μέλη τους, ώστε η προσπάθεια αυτή να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook