Τα διπλά εφάπαξ στο ταμείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, ΤΕΑΠΑΣΑ, ήταν το θέμα της έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η Ένωση σήμερα στα γραφεία της.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που έβγαιναν σε σύνταξη, διεκδικούσαν για χρόνια, επιπλέον εφάπαξ και δικαιώνονταν από τα δικαστήρια, ενώ είχαν ήδη εισπράξει αυτό που εδικαιούντο. Με βάση τις δικαστικές αποφάσεις αναπροσαρμοζόταν ο βαθμός τους και έπαιρναν το επιπλέον εφάπαξ, με αποτέλεσμα να μειώνονται τα εφάπαξ όσων βγαίνουν στη σύνταξη τώρα, αφού τα αποθεματικά του ταμείου τους μειώθηκαν δραματικά.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Γρηγόρης Γερακαράκος, υπογράμμισε: «Το διοικητικό συμβούλιο του ταμείου δεν είναι ανώτερο του νόμου. Όσο \”σκαλίζουμε\”, τόσο κάτι βγαίνει. Δεν είναι λογικό κάποιοι να πληρώνουν μια ζωή και να μην πάρουν εφάπαξ και να τα παίρνουν κάποιοι άλλοι».

«Θέλουμε να επισημάνουμε πως για να πάρεις εφάπαξ, πρέπει να έχεις κάποια χρόνια υπηρεσίας και πρέπει να έχεις δώσει συγκεκριμένες εισφορές. Αν κάποιοι δεν έχουν δουλέψει αρκετά και δεν έχουν νυχτερινά κ.λπ., πώς είναι δυνατό να πάρουν επίδομα;», τόνισε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, κ. Σπήλιος Κρικέτος, προσθέτοντας: «Θα στραφούμε κατά παντός υπευθύνου. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη».

Επίσης, ο κ. Κρικέτος κατέδειξε πως άλλο ένα μεγάλο ζήτημα είναι, ότι δεν έχει αξιοποιηθεί η περιουσία του ταμείου και τα κατά καιρούς διοικητικά συμβούλια δεν έκαναν σωστή διαχείριση.


zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook