Ο κ.Δένδιας γνωστοποίησε την πρόθεση της κυβέρνησης στον υπουργό Εσωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλάντιμιρ Κολοκόλτσεφ.

Kατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε., το πρώτο εξάμηνο του 2014, θα προωθηθεί η απελευθέρωση της θεώρησης εισόδου (Visa Waiver) για τους υπηκόους της Ρωσικής Ομοσπονδίας που έχουν στην κατοχή τους βιομετρικό διαβατήριο, όπως ανέφερε ο Νίκος Δένδιας, διαμηνύοντας μήνυμα του Δημήτρη Αβραμόπουλου στον υπουργό Εσωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλάντιμιρ Κολοκόλτσεφ.

«Η Ρωσία είναι μια μεγάλη και ισχυρή χώρα. Το κλίμα της συνάντησης ήταν εγκάρδιο. Αυτό το οποίο συμφωνήθηκε είναι να ξεκινήσουμε τη συζήτηση για ένα νέο κείμενο συμφωνίας, το οποίο θα συμπληρώσει τη συμφωνία του 2001 και θα εμβαθύνει τη συνεργασία των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας μας με τη Ρωσική Ομοσπονδία», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μετά τη συνάντησή του με τον Βλάντιμιρ Κολοκόλτσεφ.

Ο Νίκος Δένδιας πρόσθεσε ότι «είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος και από το κλίμα και από την εγκαρδιότητα, καθώς και από τη δυνατότητα επικοινωνίας που έχουμε με το ρωσικό υπουργείο των Εσωτερικών».nocomments.gr