«Δεν ήταν ελληνική επιλογή η προσφυγή στο ΔΝΤ. Ήταν επιλογή ολόκληρης της Ευρωζώνης και μας επιβλήθηκε», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη συνεδρίαση της Ν.Ο.Ε.Σ. Δυτικής Αθήνας στο Περιστέρι.

«Δεν υπήρχε φιλική προς την κοινωνία λύση. Είναι αστείο και προσβλητικό να λέει κανείς ότι μόνοι μας επιλέξαμε αυτή τη λύση», είπε χαρακτηριστικά.

«Πολλοί καλλιέργησαν την αντίληψη ότι υπήρχε άλλη λύση και το ΠΑΣΟΚ δεν την ακολούθησε. Αυτό δεν ισχύει. Δεν υπήρχε άλλη λύση δυστυχώς. Τα μέτρα που τροφοδότησαν την ύφεση επιβλήθηκαν επειδή η Ελλάδα δεν είχε φροντίσει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα την περίοδο της ανάπτυξης», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

«Η πολιτική αυτή επιβλήθηκε και επιβάλλεται σε όλες τις χώρες με δημοσιονομικά προβλήματα. Και στην Κύπρο το ίδιο συνέβη. Στην Κύπρο έτυχε η ευθύνη να πέσει στα χέρια του ΑΚΕΛ. Στην Ελλάδα έπεσε η ευθύνη στα δικά μας χέρια. Δεν υπήρχε άλλη λύση για δανεισμό. Η άλλη λύση θα ήταν η ασύντακτη χρεωκοπία. Ο βάναυσος τρόπος αναπροσαρμογής σε ελάχιστο διάστημα. Κανείς δεν θα ήθελε να το ζήσει αυτό. Αν ακολουθούσαμε τον άλλο δρόμο, τον δρόμο της ασύντακτης χρεοκοπίας, η Ελλάδα θα βίωνε ένα δράμα πολλαπλάσιου μεγέθους από το σημερινό», είπε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι έχει περάσει η περίοδος της αυτοκριτικής. Και τώρα πρέπει να μιλήσουμε για τη νέα πορεία.

«Το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης δεν πρέπει να μας επιβάλλεται απ έξω. Είναι ανάγκη να το εφαρμόσουμε μόνοι μας. Οι αλλαγές που κάνουμε θίγουν προνόμια και κεκτημένα, αλλάζουν έναν τρόπο ζωής που στη βάση του βρίσκονται τα βαθιά αίτια της κρίσης.», ανέφερε.

«Αυτές οι διαρθρωτικές αλλαγές μας φέρνουν σε σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ που λειτουργεί ως συντηρητική δύναμη και τις απορρίπτει. Η απομόνωση δεν είναι η λύση. Η ιστορική αφέλεια δεν είναι η δική μας επιλογή», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Όταν ξέσπασε η κρίση το 2008 η τότε κυβέρνηση έλεγε ότι η Ελλάδα είναι όαση. Κι έκρυβε την αλήθεια. Μικρές παρεμβάσεις θα έσωζαν τη χώρα. Εμείς ως ΠΑΣΟΚ έχουμε ευθύνη γιατί από τη δεκαετία του 90 δεν είδαμε την κατάσταση. Αλλά αυτή η ευθύνη είναι άλλης τάξης από αυτή του 2008», πρόσθεσε.

nocomments.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook