Ένα ντίγκο (αγριόσκυλο της Αυστραλίας) \”έκλεψε\” την τσάντα μιας τουρίστριας από παραλία της Νέας Νότιας Ουαλίας, που περιείχε, εκτός των άλλων, χιλιάδες δολάρια και κοσμήματα.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στην αστυνομία ότι προσπάθησαν να προειδοποιήσουν την 58χρονη τουρίστρια από τη Βρετανία ότι την πλησίαζε «επικίνδυνα» το ντίγκο στην παραλία Τζίμπς Μπιτς του Νιούκαστλ. Πριν προλάβει εκείνη να αντιδράσει το ντίγκο της άρπαξε την τσάντα και εξαφανίστηκε στο δάσος της περιοχής. Κάποιοι τουρίστες πρόλαβαν να το φωτογραφίσουν. Παρά τις έρευνες δεν βρέθηκε ίχνος από την τσάντα και τα περιεχόμενά της.

Εντοπίστηκε όμως το ντίγκο το οποίο και θανατώθηκε γιατί έκανε και άλλες επιθέσεις τον τελευταίο καιρό αρπάζοντας αντικείμενα από λουόμενους της περιοχής.

Σημειώνεται ότι τα ντίγκο είναι επικίνδυνα και έχουν κατηγορηθεί ακόμα και για την αρπαγή βρέφους. Το 1980, στην έρημο της Αυστραλίας, ένα ντίγκο άρπαξε και σκότωσε τη μικρή Αζάρια, γεγονός που μεταφέρθηκε και στις κινηματογραφικές αίθουσες με τίτλο \”A Cry in the Dark\”, με πρωταγωνίστρια την Μέριλ Στριπ.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε πριν μήνες και επισήμως η αυστραλιανή δικαοσύνη, κλείνοντας οριστικά έπειτα από 32 χρόνια ένα κεφάλαιο που συγκλόνισε επί δεκαετίες την αυστραλιανή κοινωνία.


news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook