Στους δρόμους κατεβαίνουν και πάλι την Τετάρτη οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αντιδρώντας στην ασκούμενη οικονομική πολιτική, με επίκεντρο το φορολογικό νομοσχέδιο και τη διαθεσιμότητα.

Συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει για αύριο 24ωρη απεργία και η ΓΣΕΕ τρίωρη στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 15.00. Τα συνδικάτα θα πραγματοποιήσουν σλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 12.30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες, εφορίες, νομαρχίες, πολεοδομίες, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, λόγω της συμμετοχής της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά ΕΙΝΑΠ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) στην απεργία.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ προανήγγειλε συνέχιση των κινητοποιήσεων σε συνεργασία με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα [Βλέπε άρθρο] .

Πώς θα κινηθούν τα MMM

Ταλαιπωρία αναμένει το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ (μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ , θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη στάση εργασίας από τις 5 έως τις 9 το πρωί, ενώ την Πέμπτη οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι καθ\’ όλη τη διάρκεια της ημέρας λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγελθεί.

Προβλήματα θα αντιμετωπίσουν και όσοι επιλέγουν το σιδηρόδρομο, καθώς οι σιδηροδρομικοί έχουν εξαγγείλει δύο προειδοποιητικές 24ωρες απεργίες για αύριο και μεθαύριο. Ως εκ τούτου, οι συρμοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού δεν θα κινηθούν για 48 ώρες.

Λόγω της απεργίας των σιδηροδρομικών αύριο Τετάρτη τα δρομολόγια του μετρό θα πραγματοποιούνται μέχρι το σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας».

Κλειστά σήμερα τα φαρμακεία

Κλειστά παραμένουν, εν τω μεταξύ, και σήμερα τα φαρμακεία καθώς συνεχίζεται η 48ωρη απεργία που πραγματοποιεί από ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

Χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρο Αμπατζόγλου και διαβεβαίωσε ότι οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς για το μήνα Σεπτέμβριο 2012 θα εξοφληθούν εντός του 2012.

Όσον αφορά στα κλαδικά αιτήματα των φαρμακευτικών συλλόγων, ο υπουργός ανακοίνωσε πως αυτά θα συζητηθούν εντός του πρώτου δεκαημέρου του 2013.

Παράλληλα για την εξόφληση των υποχρεώσεων του ΕΟΠΠΥ στους φαρμακοποιούς μέχρι 31.12.2011, σημείωσε ότι «θα ολοκληρωθούν εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος οι σχετικές διαδικασίες αποπληρωμής των οφειλών».

Από την πλευρά του ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε πως δεν έχει πλέον νόημα η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων και αναμένει, όπως είπε, την αναστολή τους με αποφάσεις των συλλογικών οργάνων των φαρμακοποιών.

Συνεχίζεται η απεργία της ΠΟΕ – ΟΤΑ

Την ίδια ώρα, κλειστές εξακολουθούν να είναι οι δημοτικές υπηρεσίες, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας της ΠΟΕ – ΟΤΑ, η οποία θα συμμετάσχει και στην απεργία της Τετάρτης.

Η Ομοσπονδία έχει ανακοινώσει επίσης ότι θα συμμετάσχει μαζικά και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Προσυγκέντρωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 το πρωί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας ( Καρόλου 24-Πλ. Καραϊσκάκη -Αθήνα).


naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook