Μαθητές και μαθήτριες από την Ηλεία εγκαινιάζουν, στις 11 Απριλίου, τις φετινές μαθητικές εκδρομές στην Κρήτη. Πρόκειται για 34 μαθητές της Γ’ τάξης του ΕΠΑΛ Κρεστενών και 6 μαθητές από το λύκειο Νέας Φιγαλείας οι οποίοι μαζί με τους πέντε εκπαιδευτικούς – συνοδούς τους θα μείνουν στα Χανιά από την Δευτέρα 11 μέχρι και το Σάββατο 16 Απριλίου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πρόγραμμα της πολυήμερης εκδρομής , που φανερώνει τις αλλαγές που έχουν γίνει στην κατεύθυνση μετατροπής των μαθητικών εκδρομών από «αναψυχής» σε εκπαιδευτικές.

Έτσι οι μαθητές από την Ηλεία κατά την τετραήμερη παραμονή τους στην Κρήτη θα επισκέπτονται κάθε ημέρα και μια διαφορετική τοποθεσία όπως :

Την παλιά πόλη των Χανίων, το αρχαιολογικό μουσείο Χανίων, το χωριό του Θερίσου, το σπίτι του Ελ.Βενιζέλου στις Μουρνιές και τους τάφους των Βενιζέλων , καθώς επίσης την Φορτέτζα και την παλιά πόλη Ρεθύμνου.

Να σημειωθεί πως η Κρήτη όλα τα προηγούμενα χρόνια αποτελούσε έναν απο τους δημοφιλέστερους (αν όχι ο πρώτος) προορισμούς των μαθητικών εκδρομών κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και φέτος παρά του ότι αναμένεται μια γενικώτερη μείωση των μαθητών που δηλώνουν συμμετοχή στις σχολικές εκδρομές πανελλαδικά, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Flashnews.gr/Αλέξης Μάνεσης