Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο θέτει το ζήτημα της ειδικής κατηγορίας εισαγομένων (5%) στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.

Με τις διατάξεις του Ν3404/05, δίνεται σε πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες η δυνατότητα πρόσβασης στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σε ποσοστό 5% επί των εισακτέων στο Τμήμα.

Όπως αναφέρει στο έγγραφό του ο Λευτέρης Αυγενάκης «πρόκειται για μια ειδική κατηγορία εισαγομένων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες οι εν λόγω φοιτητές χάνουν συναπτές ώρες παρακολούθησης μαθημάτων και εξετάσεων για τη θεραπεία τους κινδυνεύοντας έτσι να διαγραφούν από το Τμήμα τους από τις πολλές απουσίες ή τα χαμένα εξάμηνα».

Ο Ηρακλειώτης Βουλευτής ζητά από τον Υπουργό να ερευνήσει το ζήτημα προκειμένου οι εισαγόμενοι αυτής της κατηγορίας να έχουν τη δυνατότητα να συνεχίζουν τις σπουδές τους, χωρίς να κινδυνεύουν να διαγραφούν από τη σχολή τους;

Όπως επισημαίνει ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης «είναι πολύ σημαντικό να δίνεται η δυνατότητα σε ανθρώπους που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, έστω και με κάποια καθυστέρηση να μπορούν να αποφοιτήσουν και να μην κινδυνεύουν να διαγραφούν από τις σχολές τους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook