Συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του Περιφερειακού Συμβούλου, υπεύθυνου για θέματα πολιτικής προστασίας, κ. Μανώλη Χνάρη, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης με θέμα τα μέτρα και τις δράσεις πρόληψης πλημμυρικών φαινομένων, έντονων χιονοπτώσεων και προβλημάτων από τον παγετό.

Κατά τη συνεδρίαση τέθηκαν επί τάπητος οι δράσεις, που πρέπει να υλοποιηθούν από καθέναν φορέα (Περιφέρεια Κρήτης, Δήμοι, Διεύθυνση Δασών, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Εθελοντικές Οργανώσεις), ώστε ο κρατικός μηχανισμός να είναι σε πλήρη ετοιμότητα σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, δήλωσε σχετικά:

«Κατά τη διάρκεια του Χειμώνα είναι πιθανό να παρουσιαστούν κάποια φαινόμενα πλημμύρων από έντονες βροχοπτώσεις, όπως επίσης και χιονοπτώσεις με συνέπεια τη διακοπή της κυκλοφορίας στο σύνολο του οδικού δικτύου ή μέρους αυτού. Για αυτό το λόγο επιβάλλεται ο σχολαστικός έλεγχος όλων των αντιπλημμυρικών έργων και η συντήρησή τους από τους αρμόδιους φορείς, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους. Επίσης επιβάλλεται η άμεση λήψη προληπτικών μέτρων και έργων προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος σε περιοχές, που βαρύνονται με ανάλογο ιστορικό ή που έχουν πληγεί από δασικές πυρκαγιές, με προτεραιότητα την απομάκρυνση της δασικής βλάστησης».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook