Στο πλαίσιο των δράσεων για τη «Φάτνη Προσφοράς», με αφορμή τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων, ο Δήμος Φαιστού ξεκίνησε τη διανομή προϊόντων σε οικογένειες που χρειάζονται βοήθεια. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια ήταν τα σχολεία του Δήμου Φαιστού, επιχειρήσεις της περιοχής αλλά και πλήθος πολιτών, με πρωτοφανή συμμετοχή, που συνέβαλαν με κάθε τρόπο στην από κοινού προσπάθεια.

Η ίδια η Δήμαρχος Φαιστού, κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, με τη συνοδεία υπαλλήλων της Κοινωνικής Υπηρεσίας,  επισκέφτηκαν και θα συνεχίζουν να επισκέπτονται οικογένειες, όλες αυτές τις μέρες, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου, που έχουν ανάγκη και θα τους προσφέρουν τρόφιμα, τα οποία έχουν ομαδοποιηθεί σύμφωνα με τις προσφορές των πολιτών που πραγματικά γέμισαν τις αποθήκες του Δήμου.  Να σημειώσουμε ότι οι διανομές γίνονται με βάση καταγεγραμμένες λίστες αναγκών, τόσο στις τρεις Δημοτικές Ενότητες, όσο και στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Φαιστού. Υπενθυμίζεται πως η ενεργοποίηση του Δήμου Φαιστού σε δράσεις κοινωνικής προσφοράς είναι διαρκής, αφού ήδη από το 2011 είχαν οργανωθεί η «Φάτνη προσφοράς», καθώς και λοιπές ενέργειες με γνώμονα την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και τους πολίτες που έχουν ανάγκη.

Η Δήμαρχος στο μήνυμα της αφού ευχήθηκε Καλά Χριστούγεννα σε όλους επισήμανε πως, ιδιαίτερα, οι φετινές Άγιες Ημέρες πρέπει να έχουν χαρακτήρα προσφοράς προς το συνάνθρωπο και ειδικότερα σε όσους έχουν ανάγκη. Για το λόγο αυτό η Δημοτική Αρχή προχωράει στη διανομή τροφίμων έχοντας την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράσταση επιχειρηματιών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας. Ευχαριστούμε θερμά τα σχολεία του Δήμου μας, τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που δέχτηκαν να συμμετάσχουν στη «Φάτνη Προσφοράς».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook