Αρνητικά σχολίασαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, την απόφαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά,κατά τη συνάντησή του με το υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την καταβολή επιδοτήσεων ύψους 1,1 δισ.ευρώ στους αγρότες.

«Ο πρωθυπουργός, με την ανακοίνωσή του για τις πιστώσεις στους λογαριασμούς του υπολοίπου της φετινής ενιαίας ενίσχυσης, εμπαίζει για μία ακόμη φορά τους αγρότες» σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου.

»Η καταβολή των ενισχύσεων αυτή την περίοδο αποτελεί πάγια διαχειριστική ενέργεια, δεν προσκομίζει κάτι το καινούργιο στον αγροτικό χώρο και πως συνήθως ανακοινώνεται από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου και οπωσδήποτε όχι από τον πρωθυπουργό».

»Όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις που προέβλεψε ότι θα υπάρξουν αρκεί να τονιστεί ότι η μοναδική που ανέφερε αφορά την προαιρετική ασφάλιση του ΕΛΓΑ, δηλαδή την ιδιωτικοποίηση της κάλυψης των ζημιών. Για μια ακόμη φορά ένα καινούργια βάρος προστίθεται στις πλάτες των παραγωγών. Αλήθεια που πήγαν οι υποσχέσεις για μείωση του κόστους παραγωγής;».

»Όσον αφορά το τέλος στις επιχορηγήσεις στον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό, έχουμε να τονίσουμε ότι το ζήτημα αυτό έπρεπε από καιρό να έχει αντιμετωπιστεί και να γίνεται σε τακτική βάση από ανεξάρτητους ελεγκτές. Θεωρούμε ότι ο Πρωθυπουργός ξαναθυμήθηκε τώρα το συγκεκριμένο έλεγχο για να τον χρησιμοποιήσει ως φόβητρο και να επαναφέρει στη τάξη τις διοικήσεις που αντιδρούν στην εφαρμοζόμενη αντιαγροτική πολιτική.

Δήλωση ΚΚΕ

Το ΚΚΕ από την πλευρά του σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του δήλωσε: «Διαπιστώνοντας ότι η οργή της φτωχής αγροτιάς φουντώνει, ο πρωθυπουργός έσπευσε να την κοροϊδέψει επιχειρώντας να κρύψει τις μεγάλες ευθύνες της συγκυβέρνησης και της ΕΕ για όλα αυτά που αντιμετωπίζει σήμερα»

»Για πέμπτη συνεχή χρονιά η καταχρεωμένη αγροτιά βλέπει το εισόδημα της να μειώνεται, τη σοδειά της να μένει απούλητη ή να την παίρνουν για ένα κομμάτι ψωμί εκβιαστικά οι εμποροβιομήχανοι εκμεταλλευόμενοι τις αθρόες εισαγωγές. Για το κόστος παραγωγής που αυξάνει από τη ληστρική δράση των μονοπωλίων που ελέγχουν τα αγροτικά εφόδια και τα άγρια χαράτσια και τη φορολογία που επιβάλει η συγκυβέρνηση. Αυτές είναι οι συνέπειες της πολιτικής της ΚΑΠ και της ΕΕ που λιβανίζουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης και του \’ευρωμονόδρομου\’».

 »Είναι πρόκληση και εμπαιγμός να παρουσιάζει ο πρωθυπουργός ένα ακόμα νέο χαράτσι – την προαιρετική ασφάλιση στον ΕΛΓΑ για το πράσινο σκουλήκι του βαμβακιού – ως ανακουφιστικό μέτρο. Τη στιγμή που οι βαμβακοπαραγωγοί είναι αβοήθητοι, έχουν χάσει από το πράσινο σκουλήκι μεγάλο μέρος της παραγωγής τους και των επιδοτήσεων που δικαιούνται για 3η συνεχή χρονιά (2010-2012), αν και χρυσοπληρώνουν φυτοφάρμακα, αλλά και τα μεγάλα ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ και ασφάλιση-αποζημίωση δεν έχουν.Τώρα καλούνται να πληρώσουν επιπλέον».

 

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook