Το υπουργείο Οικονομικών δεν διαθέτει στα αρχεία του έγγραφα που αφορούν τις επίσημες συναντήσεις του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, και του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με επικεφαλής διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων το 2011 στην Ελβετία, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, όπως αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε έγγραφη απάντησή του σε σχετική ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Υπενθυμίζεται πως η Κωνσταντοπούλου ζητούσε να κατατεθούν και να γνωστοποιηθούν έγγραφα σχετιζόμενα με τις συναντήσεις των κυρίων Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου με τους επικεφαλής των τραπεζικών ιδρυμάτων του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων και οι διοικητές των τραπεζών HSBC και UBS. Ζητούσε μάλιστα να κατατεθούν ειδικότερα τα πρακτικά συναντήσεων, οι απολογιστικές εκθέσεις, αλλά και κάθε άλλο σχετιζόμενο έγγραφο, που να αφορά στο περιεχόμενο των συναντήσεων, καθώς και στοιχεία που να αφορούν τη «λίστα Λαγκάρντ».

Σημειώνεται πως ο κ. Παπανδρέου έχει αποσαφηνίσει πως η αποκαλούμενη λίστα Λαγκάρντ δεν απετέλεσε αντικείμενο συναντήσεων που είχε ο πρώην πρωθυπουργός με τραπεζικά στελέχη, συμπληρώνοντας πως υπάρχει μία «επιχείρηση» να καταστούν οι «αυτονόητες δραστηριότητες» του κ. Παπανδρέου «αντικείμενο μιας ανυπόστατης σεναριολογίας, με στόχο την επίτευξη πολιτικών εντυπώσεων και τη μικροκομματική εκμετάλλευση».

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook