Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Σταύρος Σ. Νιάρχος» του Μεγάρου Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης στη Χαλέπα Χανίων, η παρουσίαση του βιβλίου «Οι τρεις ταφές του Χασάν Ταχσίν Πασά» του Χρίστου Ν. Χριστοδούλου που διοργανώνουν το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και οι εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Βασίλης Νικόλτσιος, Διευθυντής του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και ο Χρίστος Βασιλόπουλος, δημοσιογράφος, Διευθυντής της «Μηχανής του Χρόνου». Αντιφώνηση θα κάνει ο συγγραφέας.

Ο άνθρωπος που πριν 100 χρόνια παρέδωσε τη Θεσσαλονίκη στους Έλληνες, ήταν ο Αλβανός Αρχιστράτηγος του Οθωμανικού Στρατού Χασάν Ταχσίν Πασάς.

Η ζωή και η προσωπικότητα αυτού του ανθρώπου παραμένει μέχρι σήμερα άγνωστη, ωσάν να μην υπήρξε Χασάν Ταχσίν Πασάς πριν και μετά την 26η Οκτωβρίου του 1912. Αυτό το περίεργο κενό έρχεται να καλύψει το βιβλίο των εκδόσεων ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ, «Οι Τρεις Ταφές του Χασάν Ταχσίν Πασά» μέσα από άγνωστο και ιδίως εξαιρετικά ενδιαφέρον υλικό.

Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους αξιωματούχους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που έζησε μια ταραχώδη ζωή και είχε υπηρετήσει και στη Κρήτη. Οι περιπέτειες του συνεχίστηκαν και μετά τον θάνατο του, αφού η σωρός του ετάφη τρεις φορές σε τρία διαφορετικά μέρη. Το βιβλίο αυτό αποκαλύπτει πολλά περισσότερα στοιχεία που συνηγορούν υπέρ του, και φωτίζει με καινούριο υλικό την 26η Οκτωβρίου 1912.

Ο Χρίστος Χριστοδούλου είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Δούλεψε σε πολλές εφημερίδες, περιοδικά και στην Τηλεόραση της ΕΡΤ. Ήταν Διευθυντής Σύνταξης της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και της Δορυφορικής ΕΡΤ. Το 2006 τιμήθηκε με το Δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Έχει γράψει τρία βιβλία που έχουν μεταφραστεί στην αγγλική και την τουρκική γλώσσα. Η ιστορία του Χασάν Ταχσίν Πασά είναι το τέταρτο βιβλίο του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook