Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η -πρώτη μετά την εκταμίευση της δόσης- σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι οι αρχηγοί μίλησαν για την ανάπτυξη βάζοντας συγκεκριμένους στόχους προκειμένου να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας, καθώς και ζητήματα που έχουν σχέση με λειτουργία κράτους, την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου και την αναγκαία συνεκτικότητα κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων υπάρχει σύγκλιση απόψεων στα περισσότερα σημεία για το φορολογικό και τα σημεία όπου εξακολουθούν να υπάρχουν αποκλίσεις θα συζητηθούν στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο που αρχίζει την Τετάρτη.

Επίσης, ο κ. Κουβέλης επιβεβαίωσε ότι έγινε συζήτηση για τον καλύτερο συντονισμό του κυβερνητικού έργου, όχι όμως συζήτηση για ανασχηματισμό και αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κινήθηκε στο ίδιο κλίμα, λέγοντας ότι στο εξής η κυβέρνηση θα πρέπει να εστιάσει στην ανακοπή τη ύφεσης, της ανεργίας και στην δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι «αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία» και μίλησε για αλλαγή του κλίματος υπέρ της Ελλάδος, που πρέπει να αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση. «Έχει αλλάξει η συγκυρία υπέρ της ελλάδας και μπορούμε να κάνουμε τη μεγάλη στροφή. Θέλει όμως δουλειά και συναίνεση» είπε.

Για το λόγο αυτό προέταξε τρεις άξονες πολιτικής για το επόμενο διάστημα: Κοινωνική συνοχή, πρακτικά μέτρα για την ανάπτυξη και διαρθρωτικές αλλαγές «για να κάνουμε την Ελλάδα ένα κανονικό κράτος».

Ο κ. Βενιζέλος επιβεβαίωσε και εκείνος ότι έγινε συζήτηση για τον καλύτερο συντονισμό του κυβερνητικού έργου, ενώ για το φορολογικό είπε και εκείνος ότι απομένουν «λίγα σημεία προς διευθέτηση», πράγμα το οποίο θα γίνει στη Βουλή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε όμως έμφαση στην ανάγκη ενός Εθνικού Φορολογικού Συστήματος, γιατί, όπως είπε, «σημασία δεν έχει να ανακατανέμεις τα βάρη από τα δηλωθέντα εισοδήματα, αλλά να συλλαμβάνεις τα μη δηλωθέντα». 

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook