Ο Δήμος Χανίων στα πλαίσια των εορταστικών του εκδηλώσεων παρουσιάζει μια Χριστουγεννιάτικη ταινία για όλη την οικογένεια με ελεύθερη είσοδο.

Πρόκειται για την ταινία "Μια ιστορία για τον Άγιο Βασίλη" του Juha Wuolijoki, Φινλανδία, 2007, διάρκειας 80 λεπτών.

Οι προβολές θα γίνουν :

α) ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΜΒΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
β) ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 - ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΑΛΟΥ ( α΄ όροφος)
γ) ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 - ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
δ) ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012 - ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΣΟΥΔΑΣ

Έναρξη 18:00 Είσοδος ελεύθερη

Η υπόθεση της ταινίας

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς ο Άγιος Βασίλης έγινε ο Άγιος Βασίλης;
Σε ένα απομακρυσμένο χωριό στην Λαπωνία, ο νεαρός Νικόλας χάνει την οικογένεια του σε ένα ατύχημα. Οι χωριανοί αποφασίζουν να αναλάβουν όλοι μαζί το ορφανό παιδί. Κάθε οικογένεια θα φροντίζει τον Νικόλα για ένα χρόνο. Στο τέλος κάθε χρόνου, την ημέρα των Χριστουγέννων, ο Νικόλας θα πρέπει να πηγαίνει σε άλλο σπίτι.

Για να δείξει την ευγνωμοσύνη του στους συγχωριανούς του, ο Νικόλας αποφασίζει να φτιάξει παιχνίδια για τα παιδιά κάθε οικογένειας, ως αποχαιρετιστήρια δώρα.

Με τα χρόνια, οι οικογένειες που έχουν φιλοξενήσει τον Νικόλα πληθαίνουν και σχεδόν κάθε σπίτι βρίσκει δώρα στο κατώφλι του το πρωί των Χριστουγέννων.

Κάποια στιγμή υπάρχει έλλειψη τροφίμων στο χωριό και οι χωριανοί αναγκάζονται να στείλουν τον Νικόλα να δουλέψει ως μαθητευόμενος στον ερημίτη ξυλουργό Ισάκι. Με την σκληρή καθοδήγηση του Ισάκι, ο Νικόλας αναπτύσσει ικανότητες που τον βοηθούν να φτιάξει ακόμη καλύτερα δώρα και να δουλεύει ακόμη πιο γρήγορα. Ο Ισάκι, όμως που μισεί τα παιδιά, απαγορεύει στον Νικόλα να φτιάχνει δώρα. Η παράδοση των χριστουγεννιάτικων δώρων κινδυνεύει να διακοπεί.

Τα χρόνια περνούν και ο πρωταγωνιστής μας έχει πια γεράσει. Σύντομα, δεν θα είναι πια σε θέση να μοιράζει δώρα στα παιδιά. Πώς θα σωθεί η παράδοση των Χριστουγέννων ;

(Ελληνικοί υπότιτλοι)