Να μην προχωρήσει σε βιαστικές κινήσεις στην περίπτωση του βουλευτή Χρήστου Αηδόνη αποφάσισε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, δεδομένης της συρρίκνωσης που υπάρχει στην κοινοβουλευτική δύναμη του κόμματος και των επιπτώσεων που αυτό μπορεί να έχει στην κυβερνητική συνοχή. Σύντομα, ωστόσο, το Κίνημα θα διευκρινίσει τις προθέσεις του κ. Αηδόνη, ο οποίος από την πλευρά του δηλώνει ότι «τις επόμενες ημέρες θα απαντήσει πολιτικά για όλα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επέλεξε να βάλει στην αναμονή το ζήτημα που ανέκυψε με τον Χρήστο Αηδόνη, επιλέγοντας να κρατήσει χαμηλούς τόνους για τα εσωκομματικά του την ημέρα της συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών.

Παρ’ όλα αυτά, ο Ευ. Βενιζέλος έστειλε μήνυμα στον Ανδρέα Λοβέρδο να σταματήσει τους αντιπερισπασμούς, υπονοώντας μάλιστα ότι η κοινωνία δεν ασχολείται…

Ούτε την Τρίτη υπήρξε απευθείας επικοινωνία του επίσημου ΠΑΣΟΚ με τον βουλευτή Δράμας, παρότι οι πληροφορίες φέρουν τον Απόστολο Κακλαμάνη να αναλαμβάνει -εξουσιοδοτημένος από την Ιπποκράτους- πρωτοβουλία επικοινωνίας με τον Χρήστο Αηδόνη.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής θα θέσει -όπως λένε στο ΠΑΣΟΚ- στον βουλευτή το ερώτημα τι σκέφτεται να κάνει, ούτως ώστε να διασαφηνιστεί το τοπίο σε σχέση με την παραμονή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Είναι σαφές ότι από την απάντηση που θα δώσει ο Χρήστος Αηδόνης θα εξαρτηθεί και η σχέση του με το ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος ο βουλευτής διαβεβαίωσε, στα «ΝΕΑ», ότι «θα απαντήσω πολιτικά τις επόμενες ημέρες για όλα», προσέθεσε μάλιστα πως «αρνούμαι να παίξω πινγκ πονγκ». Επιβεβαίωσε επίσης ότι δεν έχει υπάρξει έως τώρα επίσημη επαφή του με θεσμικό παράγοντα του ΠΑΣΟΚ.

Είναι γεγονός ότι στην Ιπποκράτους απέφυγαν να αντιδράσουν εν θερμώ στην περίπτωση του Χρήστου Αηδόνη, κάτι που δεν είναι άσχετο με την κοινοβουλευτική συρρίκνωση που έχει υποστεί το κόμμα από την ψήφιση των μέτρων και μετά.

Σε περίπτωση κατά την οποία ο Χρήστος Αηδόνης ανεξαρτητοποιηθεί ή διαγραφεί το ΠΑΣΟΚ θα μετράει μόνο 24 μέλη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του, εξέλιξη που εκ των πραγμάτων αποδυναμώνει και τον ρόλο του στο κυβερνητικό σχήμα.


in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook