Με το φόβο ενός νέου μακελειού, όπως αυτό που έγινε στο Νιουτάουν του Κονέκτικατ, ζουν μαθητές, γονείς και καθηγητές στις ΗΠΑ. Ένα 11χρονο αγόρι πήγε στο σχολείο του με όπλο και όταν οι διευθυντές το ανακάλυψαν τους είπε ότι το πήρε για να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε περίπτωση που γίνει μία παρόμοια επίθεση στο σχολείο του.

Το αγόρι συνελήφθη με την κατηγορία της κατοχής επικίνδυνου όπλου και της επιθετικής συμπεριφοράς, καθώς οι συμμαθητές του είπαν στην αστυνομία ότι τους απείλησε με το πιστόλι.

Οι δάσκαλοι και οι διευθυντές του δημοτικού σχολείου Γουεστ Κερνς στην πόλη Σαλτ Λέικ δήλωσαν ότι κάποιοι άλλοι μαθητές τους είπαν για το όπλο που κουβαλούσε πάνω του ο 11χρονος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στην τσάντα του αγοριού βρέθηκε ένα άδειο όπλο και σφαίρες.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα του παιδιού. Το 22αρι πιστόλι που βρέθηκε πάνω του είχε αφήσει στο σπίτι του 11χρονου ένας συγγενής του.

Ο μικρός είπε ότι οι γονείς του του έδωσαν το όπλο προκειμένου να προστατέψει τον εαυτό του σε περίπτωση μιας παρόμοιας επίθεσης με αυτή που έγινε στο Κονέκτικατ και στοίχισε τη ζωή σε 20 παιδιά και έξι δασκάλες. Ωστόσο, οι γονείς του αρνήθηκαν κάτι τέτοιο.

«Η οικογένεια είναι συγκλονισμένη από αυτό το περιστατικό» δήλωσε εκπρόσωπος του σχολείου. Το αγόρι θα δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων την Τρίτη.

«Αυτό το παιδί έκανε ένα λάθος, και το ξέρει. Αισθάνεται άσχημα γι \’αυτό, και οι γονείς του συνεργάζονται στην έρευνα» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του σχολείου.


in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook