Με πολύ μεγάλη επιτυχία ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών «Ίριδα» του Δήμου Χερσονήσου διοργάνωσε για άλλη μια χρονιά τη φιλανθρωπική εκδήλωση «Μια αγκαλιά για τα παιδιά» στις 16 Δεκεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών).

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Σύλλογο Γυναικών « Ίριδα» και τα έσοδα διατίθενται σε διαφορετική υπηρεσία κάθε φορά που δημιουργείται για τα παιδιά και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους (τη φετινή χρονιά παρακολούθησαν την εκδήλωση πάνω από 3.000 επισκέπτες)

Τη φετινή χρονιά τα χρήματα τα οποία ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 3.500,00 Ευρώ θα διατεθούν στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στο Ηράκλειο Κρήτης (το Παιδικό χωριό SOS Ηρακλείου Κρήτης) το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Μάιο του 2012 και αποσκοπεί να καλύψει ένα κενό ανάλογων δομών στην ευρύτερη περιοχή και να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των ψυχοκοινωνικών αναγκών οικογενειών και παιδιών. Η εκδήλωση περιελάμβανε:

• Το μεγάλο χριστουγεννιάτικο παζάρι με την πώληση αντικειμένων χειροτεχνίας και παραδοσιακών γλυκισμάτων αλλά και σε καλή κατάσταση μεταχειρισμένων παιχνιδιών και άλλων αντικειμένων.

• Εορταστικές εκδηλώσεις(με χορό, μουσική, τραγούδια, κουκλοθέατρο).

Το βασικό στοιχείο της εκδήλωσης αυτής είναι ότι αποτελεί δεσμό συνεργασίας φορέων, συλλόγων και ιδιωτών που συμμετέχουν με ένα κοινό σκοπό που αποτελεί η στήριξη δομών για τα παιδιά υπό την αιγίδα της «Ίριδας» που αναλαμβάνει τον συντονισμό, την διοργάνωση και την εξεύρεση των χορηγών της εκδήλωσης.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών «Ιριδα», κα Ρένια Δρόσου δήλωσε τα ακόλουθα:

\”Είναι πολύ σημαντικό την παρούσα κρίσιμη οικονομική περίοδο που βιώνουμε όλοι μας να θυμηθούμε την δύναμη της κοινωνικής αλληλεγγύης. Πόσο σημαντικό είναι να δίνουμε αφιλοκερδώς στον συνάνθρωπο μας και ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά που αποτελούν το μέλλον αυτού του τόπου. Η Ίριδα έρχεται πάλι κοντά στην κοινωνία με την εκδήλωση «Μια αγκαλιά για τα παιδιά» με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Συντονίσαμε όλους τους φορείς για να δημιουργήσουμε ένα πλούσιο τετράωρο πρόγραμμα για τα παιδιά γεμάτο με χορό, μουσική τραγούδι, με πολλά δώρα σε συμβολική τιμή(για να μπορεί κάποιος να προμηθευτεί κάτι για τα αγαπημένα του πρόσωπα) με τελικό αποδέκτη τα ίδια τα παιδιά (Παιδικό χωριό SOS Κρήτης).

Μου δίνει ιδιαίτερη χαρά που πετύχαμε και φέτος το στόχο μας και κερδίσαμε μια θέση στην καρδιά όλων των μικρών και των μεγάλων παιδιών!! Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους τους Συλλόγους και Φορείς που συμμετείχαν στην εκδήλωση, όσους έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις και τους χορηγούς\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook