Τις επόμενες ώρες αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των προσώπων που θα στελεχώνουν το νέο ΔΣ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας(ΤΧΣ).

Η νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ταμείου θα είναι η κυρία Αναστασία Σακελαρίου και τα υπόλοιπα μέλη θα είναι ο Μάριος Κολλιόπουλος και ο Σπύρος Παντελιάς. Οι δύο πρώτοι φέρονται ως επιλογή της κυβέρνησης και ο τρίτος ως πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης της διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο διορισμός των τριών στελεχών έχει εγκριθεί και από το Eurogroup.

Η κυρία Σακελαρίου, η οποία επέστρεψε στην Ελλάδα το 2009 από τη Βρετανία και εντάχθηκε στον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς ως ειδική σύμβουλος διοίκησης, διατέλεσε για πολλά χρόνια στέλεχος της ελβετικής Credit Suisse στο Λονδίνο. Εργαζόταν στο Τμήμα Σταθερού Εισοδήματος με ειδίκευση σε θέματα πιστοληπτικής αξιολόγησης εταιρειών. Αποχώρησε από την Πειραιώς στα μέσα του 2010 για οικογενειακούς λόγους και επέστρεψε στην αγορά πριν από έναν χρόνο ως σύμβουλος του αντιπροέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) κ. Χάρη Σιγανού σε θέματα μεγάλων χρηματοδοτήσεων, θυγατρικών εταιρειών και επενδυτικών προγραμμάτων.

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για «ηθικό άτομο», με «ισχυρό» βιογραφικό που «χαίρει γενικότερης εκτίμησης στην αγορά».

Ο κ. Κολιόπουλος εργαζόταν για εννέα χρόνια, από το 1999 ως το 2008, στην Bank of America στην Ελλάδα και διετέλεσε γενικός διευθυντής του γραφείου της στην Αθήνα. Τα τελευταία τρία χρόνια εργάζεται ως σύμβουλος διοίκησης στα Ελληνικά Πετρέλαια. Ο κ. Παντελιάς, που είναι σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος, είχε εργαστεί ως αντιπρόεδρος στο ΤΤ, από το οποίο αποχώρησε διαφωνώντας με τον πρόεδρο της τράπεζας κ. Κλέωνα Παπαδόπουλο, ενώ προηγουμένως ήταν γενικός διευθυντής Επενδυτικής Τραπεζικής και Διαχείρισης Διαθεσίμων στον όμιλο της Τράπεζας Κύπρου. Επίσης έχει εργαστεί σε διευθυντικές θέσεις στην Εμπορική, στην EFG Telesis Finance, στην Εθνική και στη Γενική Τράπεζα.

Σε κάθε περίπτωση άμεσο λόγο στις αποφάσεις του ΤΧΣ θα έχει η τρόικα. Οπως αναφέρεται στο κείμενο του νέου μνημονίου, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα τοποθετηθούν ως επιτηρητές στο Ταμείο και θα ενημερώνονται τουλάχιστον μία ημέρα νωρίτερα για όλες τις αποφάσεις και τις συναλλαγές των συστημικών τραπεζών.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook