Επέστρεψαν στα φαρμακεία τους μετά την 48ωρη απεργία οι φαρμακοποιοί του Ηρακλείου συνεχίζοντας ωστόσο να μη χορηγούν φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους .

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού συλλόγου Ηρακλείου Γιάννη Τσικανδηλακη απόφαση για αναστολή της συγκεκριμένης μορφής κινητοποίησης , προς το παρόν τουλάχιστον, δεν φαίνεται στον ορίζοντα καθώς η πρόσφατη δέσμευση του υπουργού υγείας για αποπληρωμή του μήνα Σεπτεμβρίου εντός των ημερών και ότι θα ταχτοποιηθούν τα χρέη του 2011 μέσω του υπουργείου οικονομικών δεν φαίνεται να ικανοποιεί τον κλάδο.

Οι φαρμακοποιοί θεωρούν ότι είναι μια πρόσκαιρη λύση, τη στιγμή που τα χρέη του ΕΟΠΥΥ θα συνεχίσουν να αυξάνονται όσο δεν υπάρχει χρηματοδότηση του φορέα, και κατ\’ επέκταση οι ίδιοι θα συνεχίσουν να μην παίρνουν τα χρήματα τους .

Ωστόσο Καθοριστικές για το μέλλον το κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών είναι οι αποφάσεις που θα ληφθουν από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο που συνεδριάζει σήμερα με εισηγήσεις όμως υπέρ και κατά της συνέχισης των κινητοποιήσεις.

Οι φαρμακοποιοί του Ηρακλείου θα καθορίσουν την στάση τους σε έκτακτη γενική συνέλευση που θα γίνει αύριο το βράδυ .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook