Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει την Πέμπτη η Συνέλευση Ανέργων και Προσωρινά Απασχολούμενων Τεχνικών έξω από τα γραφεία του Ταμείου Συντάξεων Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.) στην Αθήνα.

Οι τεχνικοί και οι άνεργοι μηχανικοί διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το επάγγελμα του μηχανικού, τονίζοντας ότι καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με τις μειώσεις μισθών, αλλά και τις απολύσεις.

Παράλληλα, γίνεται λόγος και για τους νεοεισερχόμενους στο επάγγελμα, «οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με “προτάσεις”, όπως είναι η περίοδος μαθητείας και η αμισθί εργασία. Στο σύνολό τους οι εργαζόμενοι του κλάδου εξωθούνται στη μερική απασχόληση, την ανασφάλιστη εργασία, τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες και τη φυγή στο εξωτερικό».

Η Συνέλευση ζητεί μεταξύ άλλων:

• Προσλήψεις στο Ε.Τ.Α.Α.-Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. για τις ανάγκες των ασφαλισμένων. Στελέχωση του Κ.Υ.Τ., βιβλιάριο ασθενείας μέσω του οποίου θα πληρώνονται γιατροί – εξετάσεις

• Άμεση αποχώρηση του Ε.Τ.Α.Α.-Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. από την Τράπεζα Αττικής και το χρηματιστήριο. Απόδοση των οφειλών του κράτους και της εργοδοσίας στο ταμείο

• Άμεση μείωση των εισφορών των εργαζομένων, αύξηση των παροχών και των συντάξεων

• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

• Κανονικές προσλήψεις στους απασχολούμενους με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών και κατάργηση επισφαλούς εργασίας. Απαγόρευση των απολύσεων, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook