Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της συμβολής της στην υποστήριξη και ανάπτυξη του Αγροτικού Τομέα της οικονομίας, ολοκλήρωσε στις 18 Δεκεμβρίου επιτυχώς την εκταμίευση και πληρωμή των κοινοτικών ενισχύσεων του 2012 σε 700 χιλιάδες αγρότες της χώρας, συνολικού ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται  ότι στις 24 Οκτωβρίου είχαν καταβληθεί οι προκαταβολές των κοινοτικών ενισχύσεων σε 670.000 αγρότες συνολικού ύψους 947 εκατ. ευρώ και χθες, στις 18 Δεκεμβρίου, έγινε η αποπληρωμή με την καταβολή του υπολοίπου ποσού,  ύψους 1 δισ. ευρώ.

Με τις πληρωμές αυτές διοχετεύτηκε ρευστότητα στην αγορά συνολικού ύψους 2 δις. ευρώ., σε μια κρίσιμη περίοδο. Παράλληλα ολοκληρώθηκαν και οι καταβολές των υποχρεώσεων των αγροτών στον ΕΛΓΑ και στις ΕΑΣ.

Τα κονδύλια των κοινοτικών ενισχύσεων προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Εγγυήσεων και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Η δράση της καταβολής των αγροτικών ενισχύσεων του 2012 ολοκληρώθηκε εγκαίρως και με πλήρη επιτυχία από την Τράπεζα Πειραιώς, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook