Συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας με βασικά αιτήματα να μην νομοθετηθεί η «φορολογική λαιμητόμος» για μισθωτούς και συνταξιούχους, να ακυρωθούν οι διαθεσιμότητες-απολύσεις, η εκ περιτροπής εργασία, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, η ισοπέδωση των θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων και να ανατραπούν οι πολιτικές της ύφεσης και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.

Η ΓΣΕΕ πραγματοποίησε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ξεχωριστό συλλαλητήριο πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Οι διαδηλωτές δεν κατάφεραν να φτάσουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς κλούβες των ΜΑΤ είχαν φράξει το δρόμο. Οι διαδηλωτές παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στη Βουλή.

Τα συλλαλητήρια ολοκληρώθηκαν λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι.

Λόγω της απεργίας παρέλυσε σήμερα, Τετάρτη, ο δημόσιος τομέας.

Τα μέσα μεταφοράς έκαναν στάση εργασίας από την αρχή της βάρδιας ώς τις 9 το πρωί, ενώ την για Πέμπτη έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία.

Σε 48ωρη απεργία, Τετάρτη και Πέμπτη, βρίσκεται ο ΟΣΕ με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν τα τρένα και ο προαστιακός, ενώ το μετρό πραγματοποιεί δρομολόγια μέχρι τον σταθμό Δουκίσης Πλακεντίας.

Κανονικά λειτουργούν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν στις πτήσεις εξαιτίας της συμμετοχής στην απεργία της ΟΣΥΠΑ.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook