Η πληρωμή του τέλους ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) είναι ευκολότερη μέσω των λογαριασμών ΔΕΗ, και όχι μέσω των ΔΟΥ, γιατί στη δεύτερη περίπτωση οι πολίτες υφίστανται μεγαλύτερη ταλαιπωρία ήταν η πρώτη αντίδραση του υπουργού Οικονομικών στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για την απόφαση του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την οποία το Ανώτατο Δικαστήριο αποδέχθηκε την αίτηση του Δημοσίου για αναστολή της απόφασης του Πρωτοδικείου.

«Είναι προφανές ότι θα σεβαστώ την απόφαση του Αρείου Πάγου. Το πρόβλημα, εξάλλου, αφορά το επόμενο εξάμηνο, διότι μετά, το ΕΕΤΗΔΕ θα ενσωματωθεί στον ενιαίο φόρο για τα ακίνητα» επισήμανε ο κ. Στουρνάρας, διευκρινίζοντας ότι το ΥΠΟΙΚ αναμένει την απόφαση του Αρείου Πάγου για την αίτηση αναστολής εκτέλεσης, καθώς δεν έχει ακόμη επίσημη ενημέρωση.

«Το υπουργείο Οικονομικών έχει θέσει υπόψη του Ανωτάτου Δικαστηρίου τους επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν να μην διαταραχθεί το σύστημα είσπραξης του ΕΕΤΗΔΕ μέσω της ΔΕΗ» σημείωσε.

Συμπληρωματικές ρυθμίσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο, με τις οποίες θα απαλλάσσονται οι ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών από τη φορολογητέα ύλη, αλλά εκπτώσεις με την προσκόμιση αποδείξεων, δεσμεύθηκε να φέρει νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη διάρκεια της συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο κ. Στουρνάρας επισήμανε ότι το σχέδιο νόμου εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος και της συνολικής αναδιοργάνωσης του φοροελεγκτικού μηχανισμού, που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο με την παρουσίαση ενός νέου συστήματος.

 

skai.gr