Η πάλαι ποτέ «γατούλα του σεξ» Μπριζίτ Μπαρντό έβγαλε τα... νύχια της την Τετάρτη με μια καυστική επίθεση κατά των επικριτών του Ζεράρ Ντεπαρντιέ, και ιδιαίτερα ενός συναδέλφου τους.

Ο γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Μαρκ Ερό χαρακτήρισε ως «αξιοθρήνητη ενέργεια» τη στάση του Ντεπαρντιέ να μετακομίσει στο Βέλγιο για να αποφύγει τους αυξημένους φορολογικούς συντελεστές της κυβέρνησης Ολάντ, με τον Ντεπαρντιέ να απαντά διαμηνύοντας ότι απαρνείται τη γαλλική υπηκοότητα.

Όμως ένας άλλος γάλλος ηθοποιός, ο Φιλίπ Τορετόν, καταφέρθηκε δημοσίως κατά του Ντεπαρντιέ στηρίζοντας τον Ζαν Μαρκ Ερό. "Πάρε τα λεφτά σου και φύγε. Συνεχίζουμε χωρίς εσένα. Αντίο" ανέφερε μεταξύ άλλων σε άρθρο του στη Liberation.

Αυτή η στάση οδήγησε την 77χρονη Μπαρντό να δηλώσει για τον Τορετόν «να κρατήσει το δηλητήριό του, τη χυδαιότητα του, τη μετριότητά του και τη ζήλια του για να προσβάλει κάποιον που αξίζει τον κόπο».

Η Μπαρντό, που έχει περιορίσει τις δημόσιες παρεμβάσεις τους σε θέματα που αφορούν την προστασία των ζώων δήλωσε: «Υποστηρίζω τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος υπήρξε θύμα μιας εξαιρετικά άδικης δίωξης.

»Ακόμα κι αν είναι οπαδός των ταυρομαχιών, αυτό δεν τον εμποδίζει από το να είναι ένας εξαιρετικός ηθοποιός με μια μοναδική φήμη και δημοτικότητα ο οποίος εκπροσωπεί τη Γαλλία».

 

skai.gr