Με τη θέση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για την εξαίρεση της Χρυσής Αυγής από την ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στο Συμβούλιο της Ευρώπης συντάχθηκε η Νέα Δημοκρατία.

«Η ΝΔ συντάσσεται με τις άλλες παρατάξεις που δεν δέχονται τη συμμετοχή – στον κατ’ εξοχήν δημοκρατικό θεσμό που είναι το Συμβούλιο της Ευρώπης – κομμάτων που προσβάλουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και έχουν ως κύρια ιδεολογία τους το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα.

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι «τώρα είναι η ώρα της Βουλής των Ελλήνων να αποφασίσει, χωρίς άλλη καθυστέρηση, για την σύνθεση μιας νέας αντιπροσωπείας».

Όπως εκτιμά η θετική τοποθέτηση της Νέας Δημοκρατίας καθώς και των υπολοίπων κομμάτων σε αυτό το θέμα θα δημιουργήσει ένα ευρύτερο συνταγματικό τόξο κατά του νεοναζισμού.

Νωρίτερα και η Δημοκρατική Αριστερά εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξαίρεση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από την ελληνική αντιπροσωπεία στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ επικροτεί τη δημόσια δέσμευση της κυβέρνησης να εξαιρέσει «τους εκφραστές νεοναζιστικών αντιλήψεων» και συγκεκριμένα τη βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια, από την ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στο Συμβούλιο της Ευρώπης, καθώς όπως επισημαίνει, δεν έχουν καμία θέση όσοι καλλιεργούν το ρατσισμό, το ναζισμό και τη μισαλλοδοξία.

«Ιδιαίτερα ανησυχητικά», χαρακτήρισε νωρίτερα ο Επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νιλς Μουΐζνιεκς, τα κρούσματα ακραίας βίας εναντίον μεταναστών και των υπερασπιστών τους στην Ελλάδα, από μέλη και βουλευτές της «Χρυσής Αυγής».

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook