Την έντονη αντίδραση του εισηγητή του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, και τέως υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη προκάλεσε η απόφαση του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη να προχωρήσει σε περίπου 160 αλλαγές επικεφαλής εφοριών της χώρας, αλλά και προϊσταμένων του ΣΔΟΕ. Ο κ. Σαχινίδης αφήνει αιχμές για αναξιοκρατικές επιλογές προσώπων σε κρίσιμα πόστα του μηχανισμού του υπουργείου.

Σημειώνεται ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ προχώρησε σε μετακινήσεις στελεχών, αντικατάσταση Προϊσταμένων Δ/νσεων και Υποδ/νσεων, καθώς και σε πλήρωση κενών θέσεων σε κρίσιμους τομείς του ελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σαχινίδης τονίζει ότι «θεωρούμε αυτονόητο ότι οι επιλογές των προσώπων όφειλαν να γίνουν με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο που θεσπίζει κριτήρια και αξιολογεί τις επιδόσεις των στελεχών σε σχέση και με τους στόχους που τους έχουν τεθεί.»

«Κάθε άλλη διαδικασία επιλογής συνιστά οπισθοδρόμηση σε πρακτικές και αντιλήψεις που είναι καταδικασμένες στη συνείδηση των πολιτών και ευθύνονται για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα» προσθέτει ο κ. Σαχινίδης.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, το ΠΑΣΟΚ είχε εγκαίρως επισημάνει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε συζητήσεις που θα αφορούν επιλογές προσώπων και ότι επιθυμούσε οι τοποθετήσεις να γίνουν βάσει αξιολογήσεων. «Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε» καταλήγει ο τέως υπουργός.

 

skai.gr