Την επιθυμία του να παραμείνει για ακόμα ένα χρόνο στον Πλατανιά εξέφρασε ο Μάρκος Μαραγκουδάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League.

Ποιος είναι ο στόχος που θέσατε ως ομάδα στην αρχή της σεζόν;

«Σίγουρα ο στόχος για κάθε νεοφώτιστη ομάδα στη Super League δεν είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία. Και ο δικός μας στόχος αυτός είναι. Προσπαθούμε, λοιπόν, να τα καταφέρουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

 

Με τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος να έχει ολοκληρωθεί, πώς κρίνεις τη θέση στην οποία βρίσκεται ο Πλατανιάς;

«Θα έλεγα ότι είναι αρκετά ικανοποιητική η θέση της ομάδας μετά το τέλος του πρώτου γύρου. Φανταστείτε ότι πρόκειται για μια νέα ομάδα σε όλους τους τομείς. Με νέους ποδοσφαιριστές, αρκετοί από τους οποίους δεν έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία στη συγκεκριμένη κατηγορία. Μια νέα ομάδα, από τον Νομό Χανίων, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία της, αλλά και για πρώτη φορά στην ιστορία του Νομού, αγωνίζεται στη Super League. Ακόμη και στη Διοίκηση βρίσκονται νέοι άνθρωποι στον χώρο του ποδοσφαίρου. Παρόλα αυτά πολλοί θα ζήλευαν τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας. Με βάση όλα αυτά τα δεδομένα πιστεύω, λοιπόν, ότι είναι αρκετά ικανοποιητική η πορεία μας μέχρι σήμερα».

 

Στους εκτός έδρας αγώνες η ομάδα δεν αποδίδει τόσο καλά όσο στο γήπεδό της. Πού πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό το γεγονός;

«Ίσως δεν έχουμε ακόμη την εμπειρία που απαιτεί αυτή η κατηγορία, ώστε να μπορούμε να συμπεριφερόμαστε το ίδιο και όταν παίζουμε εκτός έδρας. Εντός έδρας, πάντως, είμαστε πάρα πολύ δυνατοί. Έχουμε και τη συμπαράσταση του κόσμου μας, γεγονός που αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα. Σαφώς, όμως, πρέπει να καταφέρουμε να λειτουργήσουμε αποτελεσματικότερα και εκτός έδρας, γιατί είναι προφανές ότι δεν φτάνουν μόνο οι καλές εμφανίσεις στην έδρα μας. Αν θέλεις κάτι παραπάνω, χρειάζεται να πάρεις αποτελέσματα και στα εκτός έδρας παιχνίδια».

 

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από το φετινό πρωτάθλημα και τι περιμένεις στην εξέλιξή του;

«Νομίζω ότι οι εντυπώσεις μου δεν διαφέρουν από αυτές των υπολοίπων ποδοσφαιριστών. Βλέπουμε ότι υπάρχει μια μικρή “πτώση” στην ποιότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου, γεγονός που οφείλεται σίγουρα στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες ομάδες. Παρόλα αυτά, βλέπουμε πολλούς νεαρούς παίκτες να διακρίνονται και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Χρειάζεται η Ελλάδα την ανάδειξη νέων Ελλήνων ποδοσφαιριστών και νομίζω ότι μέσα από αυτή την κρίση, που έχει “χτυπήσει” και το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα προκύψει κάτι θετικό. Ήδη, πολλοί νεαροί ποδοσφαιριστές έχουν ξεχωρίσει. Είμαι αισιόδοξος».

 

Πιστεύεις ότι σε έναν αγώνα μετράει μόνο το αποτέλεσμα ή θα πρέπει να το συνδυάζεις με ελκυστικό ποδόσφαιρο;

«Συνήθως οι ομάδες “κυνηγάνε” πάντα το αποτέλεσμα. Δεν βοηθάει, φυσικά, και η ποιότητα των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται τη φετινή χρονιά στο ελληνικό πρωτάθλημα κι έτσι οι περισσότερες ομάδες στοχεύουν στην “κατάκτηση” του βαθμού ή των βαθμών, παρά στο να παίξουν θεαματικό και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι οι περισσότερες ομάδες, όταν εξασφαλίσουν τους στόχους τους, θα αποβάλουν το άγχος και θα αποδώσουν καλύτερο ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι και για τη δική μας ομάδα ισχύει αυτό. Αν καταφέρουμε να σωθούμε γρήγορα, πιστεύω ότι η ομάδα θα προσπαθήσει να συνδυάσει το αποτέλεσμα με το ελκυστικό ποδόσφαιρο, κάτι που είναι σημαντικό και για εμάς, αλλά και για τους φιλάθλους. Στην παρούσα χρονική συγκυρία, ωστόσο, ο πρώτος στόχος για κάθε ομάδα είναι να καταφέρει να συγκεντρώσει όσο περισσότερους βαθμούς μπορεί».

 

Ερώτηση από τον Θανάση Μαλτάκη

Εθνικός Πειραιώς, ΠΑΣ Γιάννινα, Ακράτητος, Φωστήρας, ΠΑΟ ΡΟΥΦ, Ρόδος και Πλατανιάς. Τι είναι αυτό που δεν θα ξεχάσεις ποτέ μέσα από αυτή την πορεία;

«Από όλες τις ομάδες έχω να κρατήσω κάτι. Σε άλλες ήμουν πολύ μικρό χρονικό διάστημα, σε άλλες μεγαλύτερο, αλλά από κάθε ομάδα απέκτησα μια μικρή ή μεγάλη εμπειρία, που με βοήθησαν, αθροιστικά, να φτάσω στο σημείο που βρίσκομαι σήμερα. Έχω ζήσει δύσκολες και εύκολες καταστάσεις, δυσάρεστες και ευχάριστες στιγμές. Όλα αυτά διαμορφώνουν την προσωπικότητα ενός ποδοσφαιριστή. Σίγουρα δεν θα ξεχάσω την πορεία μου στον Φωστήρα. Ήταν και η ομάδα στην οποία έμεινα τα περισσότερα χρόνια και είχα τις περισσότερες επιτυχίες, αλλά, όπως προανέφερα, κάθε ομάδα έχει παίξει τον ρόλο της στην καριέρα μου».

 

Ερώτηση από τον Δημήτρη Βάχο

Θα ήθελες να παραμείνεις στην ομάδα μας και τη νέα χρονιά;

«Νομίζω ότι πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές θα ήθελαν να παραμείνουν σε μια τέτοια ομάδα. Φυσικά και θα ήθελα να παραμείνω και το νέο έτος. Νιώθω πάρα πολύ καλά, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Με τους ανθρώπους εδώ υπάρχει μια τρομερή χημεία, το κλίμα είναι οικογενειακό, η οικονομική κατάσταση της ομάδας είναι υγιής και σίγουρα όλα αυτά αποτελούν σημαντικούς παράγοντες που σε βοηθούν και σε κάνουν να θέλεις να παραμείνεις».

 

Ερώτηση από τον Γιώργο Καλαχάκη

Τι ευχή θα έδινες στον κόσμο για τη νέα χρονιά;

«Είναι δύσκολοι καιροί. Εύχομαι υπομονή και αισιοδοξία. Χρειαζόμαστε υπομονή, γιατί οι πολίτες αντιμετωπίζουν πολύ δύσκολες καταστάσεις, αλλά χρειάζεται και αισιοδοξία, γιατί δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε ποτέ τις προσπάθειες που κάνουμε. Εύχομαι, ακόμη, υγεία και χαρά. Και ό,τι ευχάριστο δεν πρόσφερε το έτος που “φεύγει”, να το προσφέρει στον κόσμο η νέα χρονιά. Επίσης, εύχομαι οι φίλαθλοι να είναι πάντα κοντά στην ομάδα, ώστε να μπορούμε να τους προσφέρουμε μικρές γεύσεις χαράς, σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο».

 

Τι σου αρέσει να κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου;

«Συνήθως είμαι στο σπίτι μου, ακούω μουσική, παίζω play station. Μαζευόμαστε με φίλους, βλέπουμε ταινίες, συζητάμε. Είμαι ένας ήρεμος άνθρωπος και προσπαθώ να περνάω ήρεμα και ευχάριστα στον ελεύθερο χρόνο μου. Ίσως αυτό να με βοηθάει, τελικά, στο να συγκεντρώνομαι καλύτερα στις αγωνιστικές μου υποχρεώσεις».

 

Τι μουσική ακούς;

«Ακούω τα πάντα, αλλά προτιμώ την ξένη μουσική. Γενικότερα, όμως, δεν έχω πρόβλημα. Μου αρέσει η μουσική, μου αρέσει ο χορός, μου αρέσει γενικά η ευχάριστη διάθεση και πιστεύω ότι με τη μουσική “ανεβαίνεις” ψυχολογικά και βελτιώνεται η διάθεσή σου. Άρα, μπορώ να ακούσω τα πάντα».


Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook