Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας τις τελευταίες 10 ημέρες, δεν θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει μεγάλα αεροπορικά ταξίδια ως τα μέσα Ιανουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της.

Πάντως, η 65χρονη Κλίντον αναμένεται να εγκαταλείψει τη θέση της στο υπουργείο, ύστερα από την ορκωμοσία του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στις 20 και 21 Ιανουαρίου.

«Δεδομένης της κατάστασης της υγείας της, οι γιατροί τής συνέστησαν να μην πραγματοποιήσει τις επόμενες εβδομάδες μεγάλα αεροπορικά ταξίδια. Δεν προβλέπεται κανένα αεροπορικό ταξίδι ως τα μέσα Ιανουαρίου» τονίζει ο Φίλιπ Ρέινς σε επιστολή τους προς τους δημοσιογράφους, οι οποίοι, συνήθως, συνοδεύουν την Κλίντον στα ταξίδια της.

Ο Ρέινς αποκάλυψε το Σάββατο ότι η Χίλαρι Κλίντον υπέστη εγκεφαλική διάσειση όταν, ενώ υπέφερε από σοβαρή ίωση που τής προκάλεσε γαστρεντερικές διαταραχές και αφυδάτωση, λιποθύμησε και έπεσε.

Η Κλίντον ταξιδεύει κατά μέσον όρο δύο φορές την εβδομάδα και τα ταξίδια της, στα τέσσερα σημεία του πλανήτη, διαρκούν πολλές ημέρες. Έχοντας διανύσει αεροπορικώς περισσότερα από 1,5 χιλιόμετρα και έχοντας επισκεφθεί 112 χώρες, η Κλίντον κατέχει το ρεκόρ από όλους τους υπουργούς Εξωτερικών των ΗΠΑ.

 

protothema.gr