Στο γραφείο της αντιπρυτάνεως του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και καθηγήτριας στο τμήμα Χημικών Μηχανικών, Δανάης Διακουλάκη, η οποία εξελέγη πρόσφατα στο Συμβούλιο Διοίκησης του Ιδρύματος, εισέβαλε ομάδα περίπου δέκα κουκουλοφόρων νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης.

Την Πέμπτη η διοίκηση του ΕΜΠ προτίθεται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, ενώ ο πρύτανης Σίμος Σιμόπουλος αναμένεται να εισηγηθεί στη Σύγκλητο διήμερο κλείσιμο του Ιδρύματος σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κουκουλοφόροι μπήκαν στο γραφείο της αντιπρυτάνεως και αφού την έβγαλαν έξω από αυτό, άρχισαν να γράφουν παντού συνθήματα.

Να σημειωθεί ότι στο ΕΜΠ αναβλήθηκαν οι διαδικασίες των εκλογών για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης έξι φορές, λόγω των αντιδράσεων.

Τελικά η ψηφοφορία έγινε ηλεκτρονικά πριν από λίγες ημέρες, όμως οι αντιπαραθέσεις συνεχίζονται στο εσωτερικό του Ιδρύματος.

Απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, συγκλήθηκε από τον πρύτανη, εκτάκτως το βράδυ, αφού πληροφορήθηκε την επίθεση, και αποφάσισε:

1. Να τεθεί αύριο, 20.12.2012, εκτάκτως στην Σύγκλητο το θέμα προ ημερησίας διατάξεως και με εισήγηση του Πρυτανικού Συμβουλίου να ανασταλούν οι ακαδημαϊκές δραστηριότητες του Ιδρύματος τις επόμενες δύο ημέρες.

2. Να καταθέσει το Ίδρυμα μηνυτήρια αναφορά με βάση την συνημμένη στο παρόν αναφορά της Σχολής Χημικών Μηχανικών.

3. Να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι ζημιές στο γραφείο της συναδέλφου Δανάης Διακουλάκη με μέριμνα της Πρυτανείας.

4. Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα ανοιχτή εκδήλωση στο ΕΜΠ, «Τα σχολεία πάνε Πολυτεχνείο», σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Τέλος, το Πρυτανικό Συμβούλιο παραπέμπει σε προηγούμενη θέση της Πρυτανείας ως προς την καταδίκη των φαινομένων βίας και συγχρόνως, καταδικάζει εκ νέου την επίθεση των κουκουλοφόρων.

 

in.gr