Η αστυνομία της Βενετίας ανακάλυψε έναν 5χρονο Αφγανό πρόσφυγα μέσα στην αποσκευή ενός συμπατριώτη του, ο οποίος επέβαινε σε επιβατηγό πλοίο που είχε αποπλεύσει από την Ελλάδα, ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι αστυνομικές αρχές της Γαληνοτάτης.

Ο 35χρονος Αλί Σάκερ, 35 ετών, υποστήριξε πως ήταν φίλος της οικογένειας του 5χρονου, η οποία τον είχε παρακαλέσει να τον οδηγήσει στους γονείς του, οι οποίοι ζουν στη Γερμανία.

Ο αστυνομικός Αντόνιο Ντε Φράνκις, ο οποίος ανακάλυψε τον μικρό—ονόματι Ασίμ—κατά τον έλεγχο στα σύνορα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο Σάκερ παρέμεινε «απίστευτα απαθής» κατά τη στιγμή της σύλληψής του.

«Τοποθέτησε ψύχραιμα τη βαλίτσα στο τραπέζι, ύψωσε τα μάτια προς τον ουρανό, και την άνοιξε», διηγήθηκε ο αστυνομικός. «Το παιδάκι έμοιαζε τρομαγμένο και καταβεβλημένο. Δεν γνωρίζουμε πόσες ώρες πέρασε μέσα σε αυτή τη βαλίτσα», πρόσθεσε.

Κατά τον Ντε Φράνκις, το ταξίδι του μικρού Ασίμ έως την Ευρώπη ενδέχεται να διήρκεσε και τρεις μήνες. Μετά τις ιατρικές εξετάσεις, οι αρχές εμπιστεύθηκαν το παιδί –που ενδέχεται να ανήκει στην εθνότητα των Χαζάρα (κεντρικό Αφγανιστάν)— σε ΜΚΟ της Βενετίας.

«Θέλω τον πατέρα μου», δήλωσε ο 5χρονος μέσω διερμηνέα. Η ιταλική δικαιοσύνη φιλοδοξεί να έλθει σε επαφή με τους γονείς του Ασίμ, προκειμένου να διαπιστωθεί η ειλικρίνεια της κατάθεσης του Σάκερ, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση παράνομης μετανάστευσης.

 

protothema.gr