Ο Σύλλογος ΠΡΟ.Τ.Α. (ΠΡΟστασίας από τα Τροχαία Ατυχήματα) διοργανώνει όπως κάθε χρόνο για 3η συνεχή χρονιά, ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ στην μνήμη των θυμάτων της ασφάλτου. Μια μνήμη που πρέπει να την συντηρούμε και να την ενδυναμώνουμε.

Η δενδροφύτευση θα γίνει στους χώρους του Νοσοκομείου Χανίων το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012 στις 11 το πρωί.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από τα τροχαία δυστυχήματα.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την ομάδα πολιτών ΠΟΔΗΛΑΤΡΕΙΣ, την ΕΠΑ.Σ. Χανίων και το Νοσοκομείο Χανίων.

Σε ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρονται τα εξής :

"Όλοι εμείς που έχουμε την πρωτοβουλία αυτή "της ετήσιας δενδροφύτευσης στην μνήμη των θυμάτων των τροχαίων δυστυχημάτων" ΑΘΡΟΙΖΟΥΜΕ τις δυνάμεις μας για να συμβάλλουμε με τις μικρές μας δυνατότητες στην ευαισθητοποίηση αυτού του μεγάλου κοινωνικού προβλήματος, των ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΩΝ.

Η φετινή εκδήλωση με σύνθημα "ένα δένδρο ζωής για κάθε θύμα στην άσφαλτο" εμπλουτίζεται και από την ποδηλατοπορεία μέσα στα Χανιά από τους ΠΟΔΗΛΑΤΡΕΙΣ και όλους τους καλούς φίλους του ποδηλάτου.

Τα συνθήματα στις πλάτες των ποδηλατών μας εμπνέουν στις δράσεις μας:

"Οι δρόμοι ανήκουν σε όλους", "Βάλε στην ζωή σου το ποδήλατο", "Το επόμενο θύμα τροχαίου ίσως είσαι εσύ", "Ποδηλατήστε, περπατήστε, ζήστε".

Οι φίλοι του ποδηλάτου θα συγκεντρωθούν στην Δημοτική αγορά το Σάββατο 10.30 π.μ. και θα ξεκινήσουν μέσα από την Αποκορώνου-Γογονή με κατεύθυνση το Νοσοκομείο ώστε να συναντηθούμε όλοι στο Νοσοκομείο στις 11.00 π.μ..

Η συγκέντρωση θα γίνει στην είσοδο του Νοσοκομείου Χανίων όπου θα δηλωθούν οι συμμετοχές και στη συνέχεια με την συνδρομή και καθοδήγηση των γεωπόνων της ΕΠΑ.Σ. και της τεχνικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου, θα γίνει η δενδροφύτευση.

Στους μικρούς φίλους που θα συμμετάσχουν θα τους δοθούν αναμνηστικά καπέλα.

Όλοι εμείς που συνδιοργανώνουμε αυτή την εκδήλωση τιμής και μνήμης, προσβλέπουμε στην ευαισθητοποίηση του κόσμου γύρω από τα τροχαία δυστυχήματα.

Με την εκδήλωση αυτή συμπαριστάμεθα στις οικογένειες όλων εκείνων που θρηνούν διπλά αυτές τις ημέρες την απώλεια ενός δικού τους ανθρώπου και δεσμευόμαστε, όσο υπάρχει έστω και ένα θύμα στην άσφαλτο, εμείς δεν θα εφησυχάζουμε.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΝΙΩΤΕΣ να συμμετάσχουν στην εκδήλωση ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, να υιοθετήσουν το δικό τους δένδρο που μέσα από την δημιουργία και το μεγάλωμα του, να ενδυναμώνεται η δύναμη για την αξία της ζωής και της δημιουργίας.

Ας περάσουμε ήσυχες και ευλογημένες τις άγιες ημέρες που έρχονται και μην ξεχνάει κανείς φεύγοντας από το σπίτι του και μπαίνοντας στο αυτοκίνητό του, ότι "μια ζεστή αγκαλιά πάντα τον περιμένει πίσω στο σπίτι". Και για όσους θέλουν να ξεδώσουν και να πιούν παραπάνω, ας ορίσουν ένα δικό τους άνθρωπο ως "οδηγό της παρέας", που θα τους οδηγήσει με ασφάλεια στην θαλπωρή της οικογένειας μετά την διασκέδασή τους."