Η Εταιρείας «Σύμπραξη Ρεθύμνου», δικαιούχος φορέας υλοποίησης του Προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας στο νομό Ρεθύμνου ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο έλεγχος των δικαιολογητικών από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και την Υπόλογο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και καταβλήθηκε στον λογαριασμό της Εταιρείας το ποσό που αναλογεί στην Β’ Δόση του Προγράμματος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση \”η ενεργοποίηση του ποσού θα συντελεστεί την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012. Η καταβολή των μισθών των συνολικά 337 ωφελουμένων που απασχολήσαμε από τις 2 Ιουλίου έως τις 16 Δεκεμβρίου 2012 θα γίνει αυθημερόν. Το ποσό αντιστοιχεί στις πληρωμές των μισθών Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου. Ήδη ο Φορέας μας έχει αιτηθεί με έγγραφο για την αποπληρωμή του τελευταίου 10% του (Γ’ δόση) και την τελική εκκαθάριση του Προγράμματος.

Το ύψος του ποσού των μισθών που έχει καταβάλει ο Φορέας μας μέσα σε ένα πεντάμηνο ανέρχεται στις 800.000 Ευρώ και πλέον συνολικά.

Από τις 27/12/2011 που αναλάβαμε το έργο, κοπιάσαμε και πετύχαμε μαζί με τους ωφελούμενους του προγράμματος ένα τεράστιο έργο για το Ρέθυμνο.

Σε αντίξοες συνθήκες, με πρωτόγνωρες διαδικασίες για τους συμπράττοντες σε ένα περιβάλλον μίζερο και αρνητικό.

Δημιουργήθηκαν μεγάλες δυσκολίες που έπρεπε να διαχειριστούμε όμως με δουλειά, καλή διάθεση, διεκδικώντας και ρισκάροντας αρκετές φορές, γιατί είμαστε στις πρώτες θέσεις υλοποίησης Πανελλαδικά, φτάσαμε εδώ νιώθοντας την ικανοποίηση ότι λίγοι άνθρωποι αν θελήσουν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα κόντρα στην πεπατημένη λογική ότι είμαστε “μικρός νομός, είμαστε μακρυά από τα κέντρα των αποφάσεων, πρέπει να ακολουθούμε τους άλλους δειλά δειλά, πρέπει να δώσουμε το χέρι για να μας δώσουν ότι τους περισσεύει, τι δουλειά έχουμε εμείς να ασχολούμαστε με προγράμματα για την ανεργία κ.α.”

Η εταιρεία, το Δ.Σ., οι συνεργάτες υλοποίησης θέλουμε και θα συνεχίσουμε προσπαθώντας να υλοποιήσουμε και άλλα προγράμματα και δράσεις προς όφελος του νομού μας και των κατοίκων του.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας βοήθησαν μας εμπιστεύτηκαν και μας συμπαραστάθηκαν, συγχωρούμε τις Κασσάνδρες της καταστροφολογίας και του μηδενισμού.

Ευτυχώς είμαστε ένα βήμα μπροστά τους.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook