Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού διεξάγεται αυτήν την ώρα σύσκεψη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο αρμόδιος υπουργός και ο υφυπουργός, Μ.Βολουδάκης θα ενημερώσουν αναλυτικά τον πρωθυπουργό για την εφαρμογή της διαθεσιμότητας και τη θεσμοθέτηση της κινητικότητας των υπαλλήλων στον δημόσιο τομέα, τις εξελίξεις στην διαμόρφωση των νέων οργανογραμμάτων στα υπουργεία και στους δημόσιους φορείς, την αξιολόγηση του προσωπικού που θα γίνει το 2013, καθώς και για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις των δημόσιων φορέων.

Στην σύσκεψη συμμετέχει και ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Στουρνάρας.

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στους δήμους αποφάσισαν να τερματίσουν τις κινητοποιήσεις τους με τη μορφή που είχαν μέχρι σήμερα, ενώ πληθαίνουν μέρα με την μέρα οι προσφυγές για προσωρινή διακοπή της διαθεσιμότητας.

Εντός της ημέρας θα δοθεί στη δημοσιότητα το θεσμικό πλαίσιο της κινητικότητας που θα ισχύσει στον δημόσιο τομέα. Στην ουσία πρόκειται για δύο υπουργικές αποφάσεις που θα υπογράψει ο κ. Μανιτάκης και περιγράφουν βήμα προς βήμα τη διαδικασία μετακίνησης του προσωπικού στον δημόσιο τομέα.

Στις μετακινήσεις θα προηγηθούν 2.000 υπάλληλοι που έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ θα υπάρξει βαθμολόγηση των κριτηρίων με τα οποία θα μεταταχθεί το προσωπικό μετά την αξιολόγηση στην οποία θα υποβληθεί από το 2013.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook